Με επιτυχία διεξήχθη ο ορεινός αγώνας δρόμου «Karya Olympus Trail» με θέα τον μαγευτικό Όλυμπο

 Για τέταρτη χρονιά διεξήχθη φέτος ο ορεινός αγώνας «Karya Olympus Trail 2024»,  στην Καρυά Ολύμπου.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καρυωτών «Ο Όλυμπος» με τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας, σε τρεις μοναδικές διαδρομές απόστασης 25 km, 13 km και 5,5 km, για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές ορεινού δρόμου αλλά και παιδιά.

Το πρόγραμμα του Ορεινού Αγώνα περιλάμβανε τις διαδρομές, Karya Olympus Trail (25 km), Titnata Trail (13 km) και Karya Mini Trail (5,5 km).

Ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού, πολιτισμού, Σωτήρης Σουλούκος μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, και όπως είπε: «η Περιφέρεια είναι δίπλα και μπροστά σε τέτοιες εκδηλώσεις, βοηθάει συλλόγους κατά περιοχές που διοργανώνονται αντίστοιχες αθλητικές εκδηλώσεις και δίνουμε την ευκαιρία σε κόσμο που είναι μακριά να επισκεφτεί τα όμορφα μέρη στον Όλυμπο. Νομίζω ότι όσοι ήρθαν σήμερα, που είναι πολλοί πέρασαν καταπληκτικά, Ο περιφερειάρχης κ.Κουρέτας είχε ανακοινώσει ότι τις προσεχείς μέρες, σε συνέντευξη τύπου θα πει για το μονοπάτι Ο2, όπως το λέμε, που θα το βάλουμε μπροστά».

«Στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο πολύ πιο κοντά στη φύση, να γνωρίσει τα μονοπάτια της περιοχής. Κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, έρχεται πάρα πολύς κόσμος, είναι τιμή και χαρά μας που γέμισε ξανά το χωριό. Επίσης στόχος είναι η προβολή του διεθνούς μονοπατιού, που είναι από τα σπουδαιότερα, καθώς σε κάποιο σημείο ενώνεται και με το Ο4 που είναι διεθνές», όπως ανέφερε η κα. Ελένη Σπυράκη, πρόεδρος του Μορφωτικού συλλόγου Καρυάς, Ολύμπου.

Στον αγώνα συμμετείχαν και αθλητές του Συλλόγου Δρομέων και Πεζοπόρων Τσαριτσάνης πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις. 

Ο Δημήτρης Τζιούργκανος στον αγώνα 5km τερμάτισε στην 1η θέση όπως επίσης ο Νίκος Κασιαρας την πρώτη θέση στα 13 km. Ο Χάρης Μπίλας στον αγώνα 13km τερμάτισε στην 6η θέση και ο Βαγγέλης Φτίκας τερμάτισε επιτυχώς στον αγώνα των 13km.

Α.Ν.- Με πληροφορίες από ertnews.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.