Ε. Λιακούλη σε ομιλία σε Ελασσόνα : «Η Ευρώπη θα παίξει ρόλο στο όραμά μας για τον Όλυμπο»

 Την πόλη της Ελασσόνας, για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, επισκέφθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας  Ευαγγελία Λιακούλη, πραγματοποιώντας συναντήσεις με πολίτες, τον δήμαρχο και άλλους θεσμικούς φορείς, κτηνοτρόφους, αγρότες και επιχειρηματίες, στο πλαίσιο των περιοδειών της για την ενίσχυση της παρουσίας του Κινήματος, εν όψει Ευρωεκλογών.

Στην συνάντησή της με τον δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Ν. Γάτσα συζητήθηκε εκ νέου το ζήτημα ενίσχυσης του δήμου, σε σχέση με τους σεισμούς του 2021 και τα προβλήματα σε κατοικίες, δημόσια κτίρια και υποδομές που εν πολλοίς παραμένουν ως έχουν, ενώ επικαιροποιήθηκε και το σχέδιο δράσης για την ανάδειξη του θεσσαλικού τμήματος του Ολύμπου, που αποτελεί κομβικό ζήτημα για την αειφορική ανάπτυξη του ορεινού αυτού Τόπου. 

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της πόλης, με την Ευαγγελία Λιακούλη να ακούει δια ζώσης τα προβλήματα των μικροεπιχειρηματιών, των παραγωγών και των πολιτών, που έχουν κυρίως να κάνουν με την εισοδηματική καθίζηση, αλλά και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε ενέργεια, αγαθά και υπηρεσίες.

Λίγο αργότερα, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε  με στελέχη και πολίτες στην πλατεία της πόλης, με θέμα συζήτησης την ανάγκη ενίσχυσης του Κινήματος, ενόψει Ευρωεκλογών.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της, η βουλευτής Λάρισας επεσήμανε τα εξής, στους παρευρισκόμενους:

«Και σήμερα άκουσα τη φωνή των πολιτών και των θεσμικών εκπροσωπήσεων της ορεινής και ημι-ορεινής Ελασσόνας. Άκουσα τη φωνή κάθε αγρότισσας και κάθε αγρότη, κάθε μικρο-επιχειρηματία, κάθε ηλικιωμένου, αλλά και κάθε νέου και νέας που επιμένουν να ζουν, να δημιουργούν και να ονειρεύονται εδώ, κρατώντας ζωντανό τον Τόπο μας, σε πείσμα μιας κυβέρνησης που αποδεδειγμένα 5 χρόνια τώρα, ελάχιστα έχει κάνει για τις ορεινές, τις ημιορεινές και τις μειονεκτικές περιοχές. Οι επικείμενες ευρωεκλογές αποτελούν μια καίρια ευκαιρία, ώστε οι πολίτες της Ελασσόνας να τοποθετηθούν, σε σχέση με το τι πιστεύουν για την έως σήμερα διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ. Μεθαύριο, την Κυριακή τους καλώ να θυμηθούν πως έχουμε μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, για ζωή με αξιοπρέπεια στα ευρωπαϊκά επίπεδα, απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Τα επίπεδα ρεκόρ του πληθωρισμού και της ακρίβειας φέρνουν την Ελλάδα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών σε θέση ουραγού ανάμεσα στα Κράτη Μέλη, μαζί μόνο με τη Βουλγαρία. Είναι ντροπή, λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να μιλάει με τον ‘’αέρα’’ του φιλολαϊκού πολιτικού. Οι πολιτικές στήριξης της δημόσιας υγείας και της παιδείας υποχωρούν μπροστά στην εξυπηρέτηση των ιδιωτών, το κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται, το κράτος δικαίου πλήττεται στον πυρήνα του. Οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, έχουν οδηγήσει τη μεσαία, τη μικρομεσαία και την εργατική τάξη σε πρωτοφανή απελπισία, όταν τα κέρδη των λίγων και ισχυρών –πολιτικών της φίλων- εκτοξεύονται. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας να καταψηφιστούν την Κυριακή όλοι όσοι μας οδήγησαν έως εδώ. Αντιθέτως, ψήφος στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σημαίνει στήριξη των αρχών της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά και στήριξη μιας αξιόπιστης δύναμης για αντιπολίτευση στη χώρα, που θα θέσει τέλος στην αλαζονική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.