Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκαν οι Άγιοι Πάντες στα Αμπέλια Βερδικούσιας

Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης και λαμπρότητας εορτάστηκαν και φέτος πανηγυρικά οι Πολιούχοι και Προστάτες των Αμπελίων, Άγιοι Πάντες.

Χθες, Σάββατο 29 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στον οποίο προεξείχε ο πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Νακούλας, ενώ χοροστατησαν και οι ιερείς από το Δομένικο π. Δημήτριος Ευάγγελου, από το Μ.Ελευθεροχωρι π. Ευάγγελος Σαμαράς και ο εφημέριος του ναού π. Στυλιανός Φούντας.

Σήμερα, Κυριακή 30 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρικός Όρθρος και στην συνέχεια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας, όπου προεξείχε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σαμαράς, ενώ μαζί του συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Μεσοχωρίου π.Θεόδωρος, ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Πραιτωρίου π.Θεόδωρος και ο εφημέριος του ναού π.Στυλιανός Φούντας.

Τις θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Δραγατσίκης, Κωνσταντίνος Δήμκος και Έλενα Ταζέ, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βερδικούσιας Κωστας Τσέτσιλας, καθώς και δεκάδες πιστοί.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στα Αμπέλια Βερδικουσιας είναι ο μοναδικός Ιερός Ναός της επαρχίας Ελασσόνας που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Πάντες.

Η χάρις των Αγίων Πάντων ας χαρίζουν σε όλους μας υγεία αγάπη και δύναμη..!!!

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.