Ο Χρ.Καπετάνος στο Ράδιο Ελασσόνα 88.4: Εντός του Ιουνίου οι πληρωμές δάσωσης σε αγρότες

Συνέντευξη στον Ανδρέα Νικούλη παραχώρησε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρίστος Καπετάνος, σχετικά με τις πληρωμές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν για το πρόγραμμα δάσωσης αγροτικών γαιών (ακακίες, καρυδιές κ.α). 

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Καπετάνος, «υπάρχουν κάποιες χρονιές οι οποίες είναι απλήρωτες λόγω μια δυσλειτουργίας του προγράμματος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η νέα διοίκηση που έχει αναλάβει από τον Ιανουάριο έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και σε αυτή την κατεύθυνση βοήθησε πολύ και ο μέχρι πρότινος ΥπΑΑτ Λευτέρης Αυγενάκης. Μετά από προσπάθειες πολλών μηνών, την περασμένη Πέμπτη (13/6) δόθηκε το πράσινο φως από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και έχουν εκλεχθεί οι φάκελοι από το Δασαρχείο. Για το 2022 υπήρχε μία καθυστέρηση στους ελέγχους η οποία ξεπεράστηκε και από αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε οι πληρωμές σε 700 περίπου δικαιούχους στο νομό Λάρισας (Ελασσόνα, Κιλελέρ, Φάρσαλα) και οι οποίες θα ολοκληρωθούν σταδιακά. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων για το 2022, έπεται ο έλεγχος για το 2023, όπου θα πληρωθεί σε περίπου ένα μήνα.  Υπάρχουν όμως εκκρεμότητες οι οποίες ξεκινάνε από το 2018 και αφορούν τις δασώσεις γαιών οι οποίες, επειδή υπάρχει  ένα δυσλειτουργικό πρόβλημα, θα πληρωθούν εντός τους έτους».

Ο κ.Καπετάνος ρωτήθηκε επίσης και για τον νέο ανασχηματισμό της κυβέρνησης και συγκεκριμένα για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι αγρότες από τη νέα διοίκηση τους ΥπΑΤΤ. 

«Η κυβέρνηση έχει μία συνέχεια» είπε αρχικά ο κ.Καπετάνος και συνέχισε λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι η νέα διοίκηση του ΥπΑΑΤ θα ανταπεξέλθει στα προβλήματα που υπάρχουν τα οποία είναι πολλά.  Δυστυχώς λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως διάθεση ώστε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας εκεί που είναι εφικτό.  Θέλω να είμαι ρεαλιστής και όχι να τάζω πράγματα. Ευελπιστώ ότι σε θέματα που υπάρχουν και στην περιοχή της Ελασσόνας, όπως για παράδειγμα για τα αμύγδαλα, οι αμυγδαλοπαραγωγοί πραγματικά έχουν τραβήξει πολύ μεγάλο «κουπί» τον προηγούμενο χρόνο, νομίζω ότι πρέπει να ξαναδούμε το θέμα σε ότι τους αφορά για κάποιες αποζημιώσεις.  Από την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ  και θα σταθώ δίπλα τους».

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.