Μπαίνουν οι υπογραφές για το restart του ΘΕΣγάλα

 Η επιχειρηματική οικογένεια Καντώνια, που διαπρέπει στον κλάδο του αλουμινίου, ετοιμάζεται να γράψει και γαλακτοκομική ιστορία.

Η υπογραφή της σύμβασης για τη μεταβίβαση του εργοστασίου του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα στην εταιρεία Cosmos ΘΕΣ Γάλα Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. μέχρι το τέλος του Ιουνίου, θα είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το τίμημα της μεταβίβασης του ενεργητικού, ήτοι το εργοστάσιο στη Λάρισα, τα εμπορικά σήματα, αλλά και τις ενεργές συμβάσεις εργασίας, έχει οριστεί σε 2,68 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 2 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των βαθιά «κουρεμένων» δανειακών υποχρεώσεων και το υπόλοιπο ποσό για την αποπληρωμή των λοιπών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Το νέο σχέδιο διάσωσης του ΘΕΣγάλα, που κάποτε χαρακτηριζόταν ως «συνεταιριστικό θαύμα» ταράζοντας τα βαλτωμένα νερά του συνεταιριστικού κατεστημένου στη χώρα, είναι το τρίτο στη σειρά, αλλά δεν περιλαμβάνει μετοχική σχέση. Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, ότι ο συνεταιρισμός θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εισκόμιση αγελαδινού γάλακτος με πελάτη την Cosmos ΘΕΣ Γάλα.

Πηγή: onlarissa.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.