Θύμα απάτης 79χρονος Ελασσονίτης - Τον έφεραν από το χωριό του και του απέσπασαν 9.000 ευρώ

Έναs 79χρονοs κάτοικοs χωριού τηs Ελασσόναs έπεσε αυτήν τη φορά θύμα απατεώνων, οι οποίοι εξαπατούν ηλικιωμένουs με το πρόσχημα τηs δήθεν εμπλοκήs συγγενικού προσώπου σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.

Στην περίπτωση του 79χρονου, εντυπωσιάζει η μεθοδικότητα των απατεώνων, οι οποίοι αφού κατάφεραν να σοκάρουν το θύμα τουs με το άγγελμα του δυστυχήματοs, τον έπεισαν σε βαθμό που ξεκίνησε από το χωριό του και πήγε σε τράπεζα στην Ελασσόνα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίεs τηs εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έκανε πέντε συνολικά αναλήψειs για να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ (σ.σ.από τιs 10.000 ευρώ που απαιτούσαν οι απατεώνεs).

Οι δράστεs για να αποκλείσουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο εντοπισμού ή παγίδευσηs του «εισπράκτορα» από την ΕΛ.ΑΣ., ανανέωναν διαρκώs τον τόπο συνάντησηs του 79χρονου με τον «αστυνομικό» που υποτίθεται θα παραλάμβανε τα χρήματα.

Όπωs και έγινε σε φανάρι εισόδου τηs Ελασσόναs, με τον άγνωστο δράστη να παραλαμβάνει τα χρήματα. Μάλιστα, οι δράστεs ακόμη και με την παράδοση των χρημάτων δε διέκοψαν την τηλεφωνική επικοινωνία με τον 79χρονο και τη συνέχισαν μέχρι που επέστρεψε στο χωριό του, που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την Ελασσόνα. 

Σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό, οι δράστεs μιλούσαν συνεχώs με τον 79χρονο για περίπου 4 ώρεs, ενώ όταν βεβαιώθηκαν πωs έπεσε στην παγίδα τουs και για αποκλείσουν το ενδεχόμενο επικοινωνίαs, με την κόρη του θύματοs ή με την ΕΛ.ΑΣ, έτεροs των δραστών απασχολούσε παράλληλα τηλεφωνικά και τη σύζυγο του 79χρονου.

Σύμφωνα με τιs ίδιεs πληροφορίεs,οι δράστεs επικοινώνησαν από αριθμό που παραπέμπει σε άλλη χώρα, τονίζονταs στον 79χρονο ότι η κόρη του, ωs οδηγόs αυτοκίνητου, προκάλεσε δήθεν τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα μικρό κορίτσι αλβανικήs καταγωγήs. Έτσι, απαίτησαν χρηματικό ποσό προκειμένου η υποτιθέμενη κόρη να αφεθεί ελεύθερη και να μην υποστεί τις συνέπειεs του νόμου.

Όπωs είναι γνωστό από τιs αναρίθμητεs περιπτώσειs απάτηs που έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν, οι δράστεs ασκούν έντονη συναισθηματική φόρτιση στα υποψήφια θύματά τουs, καθώs συνεργόs τουs παριστάνει την κόρη, η οποία οδύρεται εκλιπαρώνταs για βοήθεια, ενώ δήθεν συγγενείs του ανήλικου θύματοs του δυστυχήματοs έχουν συγκεντρωθεί έξω από την αστυνομία και απειλούν να λιντσάρουν την κόρη - οδηγό. Έτσι,ο δράστηs που συστήνεται ωs αστυνομικόs προσφέρεται να βοηθήσει την οδηγό και ειδικότερα να αφεθεί ελεύθερη, με... το αζημίωτο φυσικά.

Διευκρινίζεται πωs και στην τελευταία περίπτωση, οι δράστεs άλλαζαν διαρκώs τον τόπο παράδοσηs των χρημάτων στον συνεργό τουs - «εισπράκτορα» στην Ελασσόνα έωs ότου βεβαιωθούν ότι δεν τον παρακολουθεί η αστυνομία, όπωs και έγινε. Ο 79χρονοs,όταν διαπίστωσε την απάτη, κατήγγειλε το γεγονόs στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόναs,το οποίο ερευνά την υπόθεση.

Του Βαγγέλη Κακάρα
Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.