Καμπάνα για απάτη σε Λαρισαία οικονομολόγο - πλαστογράφο που άρπαξε από λογαριασμούς Ο.Ε. 288.000 ευρώ για δήθεν ένταξή της σε Αναπτυξιακό νόμο

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε οικονομολόγο, η οποία κρίθηκε ένοχη για πλαστογραφία με τη δικαστική διαφορά των θυμάτων – μελών Ομόρρυθμης Εταιρείας (Ο.Ε.) από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και της κατηγορούμενης οικονομολόγου να τελεσιδικεί στα ποινικά δικαστήρια μετά… από 17 χρόνια.

Παθόντες ήταν τέσσερα μέλη της Ο.Ε., οι οποίοι, όπως κατέθεσε χθες εις εξ αυτών το 2007 «αποφασίσαμε να ενταχθούμε στον αναπτυξιακό νόμο» (ν. 3299/2004) και έτσι ήρθαν σε επαφή με την κατηγορουμένη, με την οποία και συνεργάστηκαν για να αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς «έβγαλαν φτερά» 288.000 ευρώ.

«Μας πήγε Σάββατο» στην τράπεζα τόνισε ο πρώτος των παθόντων, ενώ την «ευχέρεια» της κατηγορουμένης «με τις τράπεζες» περιέγραψε στην κατάθεσή της και έτερη παθούσα. Ο Λαρισαίος επιχειρηματίας και παθών πρόσθεσε ότι πείστηκαν από τις υποδείξεις της οικονομολόγου και προέβησαν στη λήψη δανείου, μεταφέροντας τα χρήματα σε άλλη τράπεζα και στον λογαριασμό της Ο.Ε., προκειμένου να πειστεί η Περιφέρεια για την οικονομική ευμάρεια της εταιρείας και την εντάξει στο πρόγραμμα. Τονίστηκε, όπως κατέθεσε ο παθών, ότι από τα χρήματα του προγράμματος θα εξοφλούσαν στη συνέχεια τα δάνεια.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.