Η νέα γενιά επιχειρηματιών στο Aegean College Λάρισας

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Aegean College Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων, διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου στο πλαίσιο των δράσεων «Λάρισα: Πόλη που Μαθαίνει».

Το Σχολείο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, Ρούσβελτ 35, από την Τρίτη 25 έως το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024, με τη συμμετοχή περισσότερων από 25 μαθητών. Στόχος του 1ου Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας ήταν να ενθαρρύνει τους μαθητές Λυκείου να εξερευνήσουν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, να αναπτύξουν δεξιότητες απαραίτητες για την επιτυχία σε ένα δυναμικό περιβάλλον και να υλοποιήσουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες.


Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία:


  • Να λάβουν μέρος σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την επιχειρηματικότητα.

  • Να μάθουν βασικές δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η επίλυση προβλημάτων και η λήψη αποφάσεων.

  • Να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης επιτυχημένων επιχειρήσεων.

  • Να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες.

  • Να επισκεφθούν επιχειρήσεις της περιοχής και να λάβουν καθοδήγηση από έμπειρους επαγγελματίες. 


Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν επίσης Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στις εταιρείες PROTEAS - ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. και Costas Gagos Architecture & Design, προσφέροντας στους μαθητές μια μοναδική ματιά στον κόσμο των επιχειρήσεων.


Ενθουσιασμός για το μέλλον

Το 1ο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας αποτέλεσε μια επιτυχημένη διοργάνωση, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες.

Στην τελική εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης, κ. Γερογιώκας Ηρακλής, η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, κα Καματέρη Έλενα, και ο Διευθυντής του Aegean College Λάρισας, κ. Πέτρος Γαλιατσάτος. Οι παρουσιάσεις των μαθητών κατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία και το υψηλό επίπεδό τους, γεμίζοντας αισιοδοξία για το μέλλον.

"Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επιτυχία του 1ου Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας", δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης, κ. Γερογιώκας. Η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, κα Καματέρη, ανέφερε: "Πιστεύουμε ότι το Σχολείο αυτό έθεσε τα θεμέλια για μια νέα γενιά επιχειρηματιών, έτοιμων να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος."

Ο Διευθυντής του Aegean College Λάρισας, κ. Γαλιατσάτος, δήλωσε: "Στόχος μας ήταν να προσφέρουμε στους μαθητές Λυκείου μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη γνώση, δημιουργικότητα και καινοτομία. Θεωρούμε ότι το εγχείρημα αυτό στέφθηκε με επιτυχία."

Το Aegean College ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του 1ου Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας, των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης. Η αφοσίωση και η ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων αντανακλούν τη δέσμευση του Aegean College στην ανάπτυξη και ενίσχυση των ηγετικών δεξιοτήτων των νέων, προετοιμάζοντάς τους για ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον.


Η επόμενη μέρα είναι ΣΗΜΕΡΑ!

Κλείσε ΣΗΜΕΡΑ ραντεβού με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Εκπαίδευσης σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα ή Πειραιά και μάθε περισσότερα για το Πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.