Απόπειρες τηλεφωνικής απάτης σε χωριά της Ελασσόνας με πρόσχημα δήθεν τροχαίο ατύχημα

Οι τηλεφωνικές απάτες δεν έχουν σταματήσει παρά τις συλλήψεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Λάρισας, καθώς νέες σπείρες εμφανίζονται συνεχώς στο προσκήνιο, χρησιμοποιώντας όμως το ίδιο γνωστό αφήγημα, λέγοντας στα υποψήφια θύματα τους ότι το παιδί τους τραυματίστηκε σε τροχαίο και θέλουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό να το σώσουν ή ότι το ίδιο τράκαρε ενα μικρό παιδί το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα και ζητούν πολλά χρήματα για να μην καταλήξει ο νέος οδηγός του υπαίτιου οχήματος στη φυλακή.

Της τελευταίες ημέρες καταγγέλθηκαν παρόμοιες απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης σε χωριά της Ελασσόνας οι οποίες όμως ευτυχώς δεν τελεσφόρησαν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτών των ανθρώπων δέχθηκαν κλήσεις, μια φωνή προσποιούμενη την κόρη του αποδέκτη του τηλεφωνήματος με τρεμάμενη φωνή τους έλεγε ότι υπέστη τροχαίο ατύχημα και ότι βρίσκεται βαριά χτυπημένη στο νοσοκομείο.

Οι καταγγέλοντες άμεσα επικοινώνησαν με τα παιδιά τους και με χαρά διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μια τραγική φάρσα που είχε ως προφανή σκοπό να τους εξαπατήσουν και να του πάρουν χρήματα για την φροντίδα των παιδιών του εκεί που δήθεν νοσηλεύονταν.

Το φαινόμενα των τηλεφωνικών εξαπατήσεων είναι ήδη αρκετά παλιό και αρκετά γνωστό στην κοινή γνώμη με αποτέλεσμα όταν οι πολίτες λαμβάνουν τέτοιου είδους κλήσεις να μην αιφνιδιάζονται!

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες (κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες), προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα. Η αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες όταν δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα, να κλείνουν άμεσα τη γραμμή, να επικοινωνούν με τα πρόσωπα που επικαλούνται οι δράστες ότι έχουν εμπλακεί σε τροχαίο και να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία.

Α.Ν.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.