Στα κάγκελα οι κτηνοτρόφοι από κατασχετήρια λογαριασμών που εκδίδονται για χρέη στην εφορία

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας, από εκπροσώπους των αγροκτηνοτροφικών συλλόγων του Ολύμπου και του Σαρανταπόρου, για τα κατασχετήρια που ξεκίνησαν να στέλνονται μαζικά σε κτηνοτρόφους και αγρότες της επαρχίας Ελασσόνας, για χρέη στην Εφορία και στον ΕΦΚΑ.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας Νίκος Παλάσκας, ο οποίος τόνισε πως οι κτηνοτρόφοι από τη τριετία 2015-2018 και έπειτα αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αφού συσσωρεύτηκαν χρέη σε εφορία και ασφαλιστικές εισφορές με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να παραμείνουν στο επάγγελμα.

Οι εκπρόσωποι των αγροκτηνοτροφικών συλλόγων Ολύμπου και Σαρανταπόρου τόνισαν πως πρέπει να πάρει έκταση και διάσταση το όλο θέμα, αφού εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πολλοί συναδελφοί τους θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την ύπαιθρο.

"Δικαστικοί κλητήρες άρχισαν να επιδίδουν κατασχετήρια λογαριασμών μέχρι και κατοικιών για χρέη στην εφορία. Δεν μας φτάνει η ακρίβεια και το υψηλό κόστος παραγωγής τώρα έχουμε και το κυνήγι από το κράτος. Ένα κράτος που είναι κουβαρντάδικο στις τράπεζες, αφού θεσμοθέτησε αναβαλλόμενο φόρο για αυτούς ενώ εμάς μας παίρνει τα σπίτια" τόνισαν οι εκπρόσωποι των αγροκτηνοτροφικών συλλόγων, αποφασίζοντας αρχικά να δημιουργηθεί μία πενταμελής επιτροπή που θα προβεί σε επίσκεψη στον νέο υφυπουργό Χρήστο Κέλλα, στη Λάρισα, αποτελούμενη από τους: Τάκα Μίλτο, Παλάσκα Νίκο, Καραμούλα Στέλιο, Κατή Σάκη και Παπαδημητρίου Γιάννη ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση.

Θα ακολουθήσει επίσης δημοσιοποίηση του προβλήματος στα τηλεοπτικά και λοιπά ειδησεογραφικά ΜΜΕ ενώ ζητούν και την ενεργοποίηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων για το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον κ. Παλάσκα ο Δήμος Ελασσόνας στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναμένεται να εκδώσει ψήφισμα, που θα φέρουν οι κτηνοτρόφοι της επαρχίας στην επόμενη σύσκεψη ενώ στα αιτήματα των αγροκτηνοτροφικών συλλόγων είναι: α) να μειωθούν πο προσαυξήσεις από την Εφορία (ή ακόμη και να μηδενιστούν) και β) να αυξηθούν οι δόσεις πάνω από τις 100 (και ανάλογα με τη δυνατότητα που έχει ο κάθε κτηνοτρόφος) ώστε να υπάρξουν ρυθμίσεις και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Πηγή: elassona-city.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.