Ο “Νυχτερινός εκφωνητής” Ρένος Χαραλαμπίδης ήρθε στη Λάρισα για ένα ραντεβού κάτω από τα αστέρια (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

 Είδαμε τον «Νυχτερινό Εκφωνητή», όπου πρωταγωνιστεί η Ελασσονίτισσα Μαργαρίτα Αμαραντίδη, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κηποθεάτρου Αλκαζάρ, όπου τα Victoria Cinemas μεταφέρθηκαν και μετατράπηκαν σε θερινό σινεμά.

 Έτσι, το κοινό είχε από νωρίς την ευκαιρία να «ζεσταθεί» βλέποντας την ταινία «Τα μυαλά που κουβαλάς» πριν πάρει τη σκυτάλη ο μετρ του είδους του, Ρένος Χαλαραμπίδης. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός ήρθε στη Λάρισα, συνομίλησε με το κοινό και όλοι μαζί είδαν κάτω από τ’ αστέρια ακόμη ένα εξαιρετικό δημιούργημα, την 5η ταινία του, η οποία ήρθε για να αγαπηθεί όσο και τα «Φθηνά Τσιγάρα» και να αφήσει τη δική της ιστορία. Απλός, λιτός, προσιτός με τον κόσμο, έφτασε στη Λάρισα με αέρα… Αθηναϊκό, αλλά μιας Αθήνας που όλοι μας θα θέλαμε, της Αθήνας που βλέπουμε και σε αυτή την ταινία του. Απήγγειλε ένα ποίημα του Καβάφη, κατέβασε εικονικά την κλακέτα και η παράσταση άρχισε.

Ο κόσμος καθηλωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια, αφοσιωμένος, σιωπηλός, έμοιαζε να θέλει να “ρουφήξει” κάθε ατάκα της ταινίας, που θα έχει να συζητά αύριο με την παρέα του. Η μοναδική φορά που ακούστηκε αυτό το παραμικρό “κιχ” ήταν στο τέλος, όταν κάποιοι θεατές δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Και εμάς που είμαστε λάτρεις και του Χαραλαμπίδη και του Σφακιανάκη, μας έκανε να σιγοτραγουδάμε ενδόμυχα “Οι αγάπες χάνονται σβήνουν σαν τ’ αστέρια, φεύγουν σαν τα καλοκαίρια”… 

Μετά και από αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, μπορούμε πλέον και επίσημα να πούμε πως Θερινό Σινεμά, έρωτες, Ρένος Χαραλαμπίδης μπορούν να καταχωρηθούν στα συνώνυμα στο λεξικό. Μία ταινία που παντρεύει τόσο αρμονικά το παρελθόν με το μέλλον, ένα μέλλον που είναι στα χέρια μας και πολλές φορές το αμελούμε, ή ένα μέλλον που θα ήταν διαφορετικό αν δεν αφήναμε πράγματα στην τύχη τους και παίρναμε τη ζωή στα χέρια μας. Η νέα ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη είναι ένα πραγματικό κόσμημα για τον ελληνικό κινηματογράφο και είμαστε σίγουροι ότι θα ξαναφέρει (αν και ήδη το έχει κάνει) τον κόσμο στα σινεμά, εκεί κάτω από τα αστέρια, με θέα το μέλλον που είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε… 

Και για να κλείσουμε με τη φράση-συμβουλή που μοιράστηκε ο σκηνοθέτης με το κοινό: “Αυτή η ταινία είναι ένα όπλο ενάντια στον κυνισμό και υπέρ του ρομαντισμού”. 

Ή μάλλον να κλείσουμε και με μία δική μας άποψη: “Πόσο ωραίος άνθρωπος είναι Ρένο Χαραλαμπίδη”.

Υ/Γ: Για όσους δεν μπόρεσαν να βρίσκονται σήμερα στο Κηποθέατρο, ο Ρένος Χαραλαμπίδης υποσχέθηκε πως θα έρθει και πάλι στη Λάρισα, τον Σεπτέμβριο!

Α.Χ. 

Πηγή: tinealarissa.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.