Πληρωμές μέσα στην εβδομάδα από ΟΠΕΚΕΠΕ-αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

 Αύριο Τρίτη πρόκειται να πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων παραγωγών τα υπόλοιπα της ΕΑΕ 2023, καθώς και ενισχύσεις μέτρων αγροτικής ανάπτυξης, όπως είναι τα Βιολογικά και οι Δασώσεις.

Το σύνολο των ενισχύσεων που πρόκειται να καταβληθούν στους δικαιούχους αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλει τα υπόλοιπα όσον αφορά τα εξής: Βασική Ενίσχυση, Αναδιανεμητική, Eιδική Eνίσχυση για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, αλλά και υπόλοιπα των Συνδεδεμένων (ενδεικτικά: Σκληρού Σίτου, Σπόρων προς Σπορά, Μαλακού Σιταριού, Μήλων, Ρυζιού, Αραβόσιτου, Κριθαριού, Πρωτεϊνούχων Σανοδοτικών και Κτηνοτροφικών Ψυχανθών, Βρώσιμων Οσπρίων, Βιομηχανικής Ντομάτας, Πορτοκαλιών προς Χυμοποίηση, Αιγοπρόβειου Κρέατος, Βόειου Κρέατος – και τα τρία μέτρα). 

Επιπλέον, ο Οργανισμός θα πληρώσει υπόλοιπα που εκκρεμούν για τα Οικολογικά Σχήματα έτους 2023, αλλά και υπόλοιπα στο πλαίσιο της Ειδικής Ενίσχυσης στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου (ΜΝΑ). Μάλιστα, στο πλαίσιο του τελευταίου καθεστώτος, θα πληρωθούν (πρώτη φορά για το έτος 2023) οι δικαιούχοι την ενίσχυση –που τους αναλογεί– για την παραγωγή αγελαδινού, αίγειου και πρόβειου γάλακτος με προορισμό την παραγωγή τυριού (τρία μέτρα).

Βιολογικά – Δασώσεις: Πληρωμές, όμως, πρόκειται να πραγματοποιηθούν και για μέτρα του ΠΑΑ 2014-2022, με τη μερίδα του λέοντος να παίρνει το Μέτρο 11, δηλαδή τα Βιολογικά (φυτική παραγωγή και κτηνοτροφία). Ήδη, έχουν υπογραφεί οι αποφάσεις έγκρισης διάθεσης πίστωσης, προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι για το έτος εφαρμογής 2023.Σημειώνεται ότι στο «πακέτο» πληρωμών περιλαμβάνονται, επίσης, υπόλοιπα που εκκρεμούν για το πρόγραμμα των Δασώσεων.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.