«Πρεμιέρα» για την Κατασκήνωση στην πόλη - Σήμερα η υποδοχή των μικρών μαθητριών και μαθητών στα σχολεία της Λάρισας

Με την υποδοχή των μικρών μαθητριών και μαθητών της Α’ περιόδου, στις σχολικές δομές που έχουν οριστεί, κάνει σήμερα, Δευτέρα, πρεμιέρα η «Κατασκήνωση στην πόλη 2024». Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη περίοδος έχει διάρκεια μέχρι τις 19 Ιουλίου, ενώ συμμετέχουν συνολικά πάνω από 1.400 παιδιά, στις δέκα κατασκηνωτικές δομές.

Η έναρξη της πρώτης περιόδου θα γίνει με αγιασμούς σε όλες τις κατασκηνωτικές δομές, ενώ οι ώρες προσέλευσης είναι 7:30 - 8:30 και αποχώρησης 14:00 – 15:00. Ο κεντρικός αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 11 σήμερα το πρωί, στο 25ο Δημοτικό Σχολείο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.κ.Ιερώνυμο.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας περιλαμβάνει μαθήματα κολύμβησης στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης και το Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, εκπαιδευτικά προγράμματα στο Διαχρονικό Μουσείο, το Μουσείο  Στρατιωτικής Κτηνιατρικής, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, το Μουσείο Σιτηρών, μαθήματα σκακιού από τον σκακιστικό σύλλογο Λάρισας, μαθήματα αστρονομίας με τον σύλλογο Α-Polaris και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο,  Πειράματα και Φυσικές επιστήμες με την Smart BOX, Θεατρικό Παιχνίδι με την ομάδα Έκφραση, προγράμματα διαχείρισης παιδικού στρες από την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας από το Κέντρο Ημέρας Χαρά, πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, βιωματική δράση γνωριμίας με την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική από τη μουσική σχολή Μελωδία και εκπαιδευτική δράση στο Πάρκο Καινοτομίας Joist

Για την Α’ περίοδο, τα κατασκηνωτικά κέντρα είναι:

l  5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 – Άγιος Κωνσταντίνος)

l  33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1-Νέα Σμύρνη)

l  19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 – Χαραυγή)

l  25ο Δημοτικό Σχολείο (Μεραρχίας 2 - Νεάπολη)

l  4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)

l  1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25)

l  12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38 –Άγιος Γεώργιος)

l  14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 – Ιπποκράτης)

l  16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Εθνικής Αντίστασης 35 )

l  3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Ιουστινιανού 24)

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.