Πρωτιά Παπαδόπουλου στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας

 Με μεγάλη συμμετοχή, η υψηλότερη ίσως όλων των εποχών, ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε ρεκόρ ψηφισάντων, αφού επί συνόλου περίπου 3.000 μελών ψηφίσαν 1.338 μέλη (λιγότεροι πάντως από τους μισούς).

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Εμπόριο - Ανάπτυξη» του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, ο οποίος κέρδισε με πάνω από 43,60% της εκλογικής δύναμης. Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η «Αγωνιστική Συνεργασία», με επικεφαλής τον Περικλή Καζαντζίδη, με ποσοστό 32,30% και τρίτη δύναμη η «Εμπορική Συμμαχία», με επικεφαλής τον Λευτέρη Δημοβέλη, με ποσοστό 24%.

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός «Εμπόριο - Ανάπτυξη» έλαβε 580 ψήφους, η «Αγωνιστική Συνεργασία» 425 ψήφους και η Εμπορική Συμμαχία 323 ψήφους.

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του συνδυασμού του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, ο οποίος επί σειρά ετών, όπως και οι «αντίπαλοί» του, αγωνίζονται για το κοινό συμφέρον όλων των συναδέλφων έμπορων.

Ο ίδιος μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη δήλωσε τα εξής:

«Κερδισμένος από την εκλογική διαδικασία είναι μόνο Εμπόριο. Η αθρόα προσέλευση σημείωσε ρεκόρ πανελλαδικά και σημαίνει ότι οι προηγούμενοι αγώνες απέδωσαν καρπούς. Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και δεσμευόμαστε ενώπιον όλων των συναδέλφων εμπόρων ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά, με τον ίδιο ζήλο, προασπίζοντας τα συμφέροντα όλων των επιχειρήσεων και την ιδέα του «επιχειρείν».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει μετά τη συγκρότησή του σε σώμα καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων, με μεγαλύτερο αυτό της ακρίβειας και της έλλειψης ρευστότητας που οδηγεί στο πάγωμα της αγοράς.

Εκτός των άλλων, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και μια σειρά δυσεπίλυτων προβλημάτων, όπως είναι η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που θεσπίστηκε επί μνημονίων ως αντισταθμιστικό μέτρο, ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις μας, καθώς και η καθιέρωση μέσα από τη διαβούλευση των εταίρων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Πηγή: eleftheria.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.