Σε κλίμα κατάνυξης ο Πανηγυρικός Εσπερινός του «προστάτη» των Εμπόρων της Ελασσόνας Προφήτη Ηλία (φωτ.)
Σε κλίμα κατάνυξης και με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας στο γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, «προστάτη» των Εμπόρων της Ελασσόνας, που βρίσκεται στον ομώνυμο κατάφυτο λόφο της Ελασσόνας.
Ανδρέας Νικούλης
Στον γραφικό λόφο, που είναι «δεμένος» με την ιστορία, την κοινωνική και σχολική ζωή, αλλά και την καθημερινότητα της πόλης, δεκάδες έμποροι και επαγγελματίες της περιοχής και προσκυνητές όλων των ηλικιών ανηφόρισαν για να τιμήσουν τη μνήμη του και για να χαρούν τη θέα της Ελασσόνας και του κάμπου της από ψηλά.
Σήμερα Παρασκευή (19/7), παραμονή της γιορτής, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, λειτούργησαν οι ιερείς, π. Χρήστος Γεροφάκας και π. Γεώργιος Σαπουνάς.
Μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας φρόντισαν να προσφέρουν στους προσκυνητές και επισκέπτες το καθιερωμένο λουκούμι.
Αύριο Σάββατο (20/7), ανήμερα της εορτής του Αγίου, θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου θα λειτουργήσει ο π. Άνθιμος Παρτάλας.
Ανάμεσα στις παρουσίες, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελασσόνας Πόπη Φώλλα, η πρόεδρος και η ταμίας του «οικοδεσπότη» τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, Χαρά Μπαγιώτα και Νόπη Χαλκίδου-Ξυνού, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Εθελοντών Κατερίνα Τζουανάκη και πολλοί προσκυνητές και επισκέπτες.