Καριπίδης και Τσιάτσικας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για την Δημόσια Διαβούλευση που αφορά στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ελασσόνας

Συνέντευξη τύπου για την Δημόσια Διαβούλευση που αφορά στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ελασσόνας, παραχώρησαν από κοινού, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καριπίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσιάτσικας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας, για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ελασσόνας για την περίοδο 2024-2028.

Ο κ. Καριπίδης τόνισε πως η δημιουργία και σύνταξη του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος αποτελεί ουσιαστικά το σχέδιο δράσης του Δήμου, στο οποίο περιγράφονται οι στρατηγικές πρωτοβουλίες και μεθοδολογίες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση διάφορων τοπικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των υποδομών, της ενίσχυσης των κοινωνικών υπηρεσιών, της προστασίας του περιβάλλοντος και της προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης.

"Είναι ο οδηγός και ο χάρτης για την οικοδόμηση μιας καλύτερης, συνεκτικής και βιώσιμης κοινότητας, όπου η ζωτικής σημασίας διευρυμένη συμμετοχή, θα αντανακλά τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητές της, παράλληλα με κάθε αξιοποιούμενη γνώση και εμπειρία, που θα διασφαλίζει την πληρότητα και περιεκτικότητά του, με την αποτύπωση πολιτικών, σκοπών και στόχων, που αναμένεται να έχουν την επιθυμητή καθολική τοπική ωφέλεια" επισήμανε ο κ. Καριπίδης.

Ο κ. Τσιάτσικας τόνισε πως επιπρόσθετα σε αυτόν τον διάλογο, η συμμετοχή, δεν έχει να κάνει μόνο με την έκφραση ανησυχιών και επιθυμιών αλλά κυρίως με τη συνεργασία για την εξεύρεση λύσεων, από όλους τους φορείς σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας.

"Αυτή η συλλογική, διαφανής προσπάθεια ενισχύει την τοπική κοινωνία, καθιστώντας την πιο προσαρμόσιμη στις μελλοντικές προκλήσεις και συγχρόνως την καθιστά ενεργή και ακμάζουσα" κατέληξε ο κ. Τσιάτσικας.

Το στρατηγικό εργαλείο που αφορά την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2024-2028, δίνει την δυνατότητα σε επαγγελματικούς, συνεταιριστικούς και κοινωνικούς φορείς, σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο, να προβούν μετά από τη δημόσια διαβούλευση, σε κατάθεση προτάσεων, για την ένταξη έργων και δράσεων τοπικού και υπερτοπικού αναπτυξιακού χαρακτήρα και μπορεί να αφορά σε αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, σε σχολικές μονάδες, σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, στην εσωτερική οδοποιία, στην αγροτική οδοποιία, στην αξιοποίηση ορεινών όγκων και αθλητικών εγκαταστάσεων, στην αξιοποίηση και αναβάθμιση πολιτιστικών κέντρων, στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α., καθιστώντας τους πολίτες συμμέτοχους στη συλλογική αυτή προσπάθεια.

"Συνεπώς η κατανόηση της φιλοσοφίας και των αρχών εκπόνησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, όπως τόνισε και στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, είναι πρωταρχικής σημασίας για την διεύρυνση της κοινοτικής συμμετοχής. Καλούμε τους φορείς και τους πολίτες την Πέμπτη 4 Ιουλίου και ώρα 20:30μμ, στην Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού, στην Ελασσόνα, ώστε να συμβάλλουν στη συζήτηση και διαβούλευση, να συμμετέχουν και να συναποφασίσουμε για το μέλλον στην περιοχή μας" κατέληξαν οι κ.κ. Καριπίδης και Τσιάτσικας, οι οποίοι θα είναι και οι συντονιστές στην δημόσια διαβούλευση της Πέμπτης.


Των Αντώνη Λιάνου-Ανδρέα Νικούλη

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.