Με επιτυχία η ενημέρωση για τον παιδικό καρκίνο και η εθελοντική αιμοδοσία στην Ελασσόνα

Σε μια συγκινητική και πλήρως ευαισθητοποιημένη ενημερωτική ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου στο θέατρο Φαρμάκη, ιατρική και επιστημονική κοινότητα έστειλαν το μήνυμα της αλληλεγγύης μέσα από τη δωρεά μυελού των οστών μέσα από την εθελοντική προσφορά και ενεργή συμμετοχή των πολιτών. 

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝ Λάρισας, πραγματοποίησαν την εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη».

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Μεταγγίσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθύντρια της Αιμοδοσίας-Αιματολογικού του ΠΓΝ Λάρισας κ.Παρασκευή Κώτση και η Αντιδήμαρχος κ.Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα η οποία σε έντονη συναισθηματική φόρτιση να τονίζει την ανάγκη για ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και στη πρόληψη της κοινωνίας απέναντι στον παιδικό καρκίνο.

Ακολούθησε ομιλία από την κ. Ελένη Γεωργιάδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Αιματολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Αιμοδοσίας ΠΓΝ Λάρισας η οποία ανάμεσα στα άλλα ανέφερε πως οι γονείς πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τον παιδικό καρκίνο καθώς  σε παγκόσμιο επίπεδο, 250.000-300.000 παιδιά νοσούν ετησίως, ενώ στην Ελλάδα τα περιστατικά ανέρχονται περίπου στα 280-300 ετησίως.

Παράλληλα με την εκδήλωση διενεργήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία στο φουαγιέ του θεάτρου, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα να γίνει λήψη δειγμάτων για όσους επιθυμούσαν να γίνουν Εθελοντές Δότες Μυελού των οστών.

Α.Ν - Α.Λ.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.