ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο καιρού - Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Επιδεινώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες και η ΕΜΥ έβγαλε έκτακτο δελτίο.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες, θα διαρκέσει από αργά το απόγευμα του Σαββάτου έως και το πρωί της Κυριακής και θα εκδηλωθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Το νέο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (15-02-2025) στο Ιόνιο, τα παράκτια της Ηπείρου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.
β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (16-02-2025) στην ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη δυτική και νότια Κρήτη, τις Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από το μεσημέρι της Κυριακής (16-02-2025) πρώτα στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες
Η ΕΜΥ εξέδωσε το πρωί την πρόγνωση του καιρού και για τις επόμενες μέρες.
Πρόγνωση της Κυριακής
Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με βροχές αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραρικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές, βαθμιαία στην Κρήτη και κατά διαστήματα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τις βραδινές ώρες ο καιρός στα δυτικά πρόσκαιρα θα βελτιωθεί, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 και κατά τόπους στα νοτιοανατολικά τους 18 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Δευτέρα
Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα ενταθούν. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και τις βραδινές ώρες και στα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα βορειοανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 με τάση ενίσχυσης τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στα κεντρικά και τα νότια, στα βορειοανατολικά όμως θα διατηρηθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 10 βαθμούς Κελσίου.