Η Τσαριτσάνη υποδέχτηκε την Παναγία Ολυμπιώτισσα (φώτ.)
Τηρήθηκε και εφέτος το έθιμο, όπως καλεί η παράδοση, το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας η Εικόνα της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας μεταφέρθηκε στην κωμόπολη της Τσαριτσάνης.
Η εικόνα της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας με πομπή, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας (υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ), μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης, εκεί όπου την υποδέχθηκαν αρκετοί Τσαριτσανιώτες.
Η Ιερά εικόνα θα παραμείνει και θα φιλοξενηθεί στην Τσαριτσάνη δύο εβδομάδες.
Στον Κατανυκτικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ρωγών κ.Φιλόθεος και συλλειτούργησαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ο Επίσκοπος Μπουζουμπούρας και Μπουρούντι κ. Ισαάκ και πλειάδα κληρικών από την Τσαριτσάνη, την Ελασσόνα και την Ι.Μ.Σπαρμού.
Τίμησαν με την παρουσίας τους ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Θανάσης Μπίζιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης Μενέλαος Σκάντζος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Τσιάτσικας, Κώστας Καραγιάννης καθώς και πλήθος πιστών.
Ανδρέας Νικούλης