Ήταν όλοι τους εκεί, για τον Σάκη!

 Ήταν σχεδόν όλοι τους εκεί, στο "Γεώργιος Μητσιμπόνας" για να τιμήσουν την μνήμη του Θανάση Τζιούργκανου, του "δικού" τους Σάκη, που έφυγε εντελώς άδικα από την ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο, στα 47 μόλις χρόνια του.

Ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν μαζί του με αποκορύφωμα την άνοδο του Οικονόμου στην Γ' Εθνική το 2011, αρκετοί όσοι τον γνώρισαν αργότερα με την ιδιότητα του γενικού αρχηγού, κάποιοι παλιότεροι παλαίμαχοι και η τωρινή ομάδα βρέθηκαν για μία ώρα στον αγωνιστικό χώρο το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, προκειμένου να αποτίσουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον αθλητή που με το "Νο5" στην πλάτη και το περιβραχιόνιο του αρχηγού έδινε πάντοτε το σύνθημα της νίκης.

Οι στιγμές συγκίνησης περίσσεψαν λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν με τους διοργανωτές δηλώνοντας την επιθυμία τους να συμμετάσχουν αλλά - για αντικειμενικούς λόγους - κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Νέοι επικράτησαν με 5-2 αλλά το σκορ λίγη σημασία έχει μπροστά στην προσπάθεια η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει ετήσιο θεσμό.

Στο 6', με ...κεκτημένη ταχύτητα από το γκολ σωτηρίας που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα του Αβέρωφ, ο Δημήτρης Μπουμπουνάρας σκόραρε, με την αρχική απόφαση για ακύρωση του τέρματος ως οφσάιντ να αμφισβητείται έντονα ακόμη! Στο 11', όμως, ο Αντώνης Πούτας άνοιξε το σκορ για τους Παλαιμάχους, για να ακολουθήσει το 2-0 από τον Βαγγέλη Φτίκα στο 16' , που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιώρου.

Στην επανάληψη, η "πλάστιγγα" έγειρε - όπως ήταν φυσικό - προς την πλευρά των Νέων που μείωσαν στο 35' με τον Δημήτρη Ματούλα.

Στο 38' ο μεγαλύτερος βετεράνος που αγωνίστηκε, ο 64χρονος Νίκος Βίτκος, κέρδισε πέναλτυ το οποίο εκτέλεσε με ...πάσα προς τον Φτίκα, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Αλέξανδρος Μουλτσιάς, ενώ στο 47' ήλθε η ισοφάριση με κεφαλιά του Νέστορα Δραχαλίβα που αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός!

Στο 49' με συρτό σουτ ο Ματούλας σημείωσε το 3-2 για τους Νέους, ενώ στο 51' ο Μπανούσης έχασε την ευκαιρία για το 3-3 καθώς το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από το αριστερό δοκάρι του Μπούσια που είχε περάσει κάτω από τα δοκάρια και κράτησε την εστία του απαραβίαστη!

Με δύο γκολ που πέτυχαν οι Χρήστος Μουλτσιάς (58') και Θανάσης Ιωαννίδης (60'+1') διαμορφώθηκε το τελικό 5-2 υπέρ των Νέων, που είχαν στην διάθεσή τους τους Στέλιο και Νέστορα Δραχαλίβα που όλα δείχνουν ότι βρίσκονται σε διαδικασία "επαναπατρισμού".

Την δική τους συμμετοχή στον αγώνα είχαν οι "Zvan Boys", οι οποίοι προσέφεραν την διαιτητική ομάδα που τον διηύθυνε.

ΝΕΟΙ: Αλ.Μουλτσιάς, Φλώρος, Δ.Μουλτσιάς, Ν.Δραχαλίβας, Μπουμπουνάρας, Ηλ.Γκαντούνας, Χαρ.Γ.Μουλτσιάς, Μπούσιας, Καραμούλας, Ματούλας, Γανός.

Αγωνίστηκαν επίσης οι Στ.Δραχαλίβας, Ιωαννίδης, Στ.Καραγιάννης, Ι.Νούσιας, Χρ.Μουλτσιάς, Φ.Πλίτσης, Απ.Πλίτσης.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ: Π.Νούσιας, Ε.Πάσχος, Ντόκος, Κολιός, Μιχαλέας, Στ.Καραναστάσης, Στραβοκώστας, Στ.Πάσχος, Μπανούσης, Πούτας, Φτίκας.

Έπαιξαν επίσης οι Περτζιόνι, Μπακογλίδης, Ν.Πάσχος, Βίτκος, Σαπάκος, Λικάι, Μητός.

* Πολύς κόσμος θα ήθελε να δει αγωνιζόμενο τον εξαιρετικό στα νιάτα του Πέτρο Ραχαντά αλλά αυτός - παρά την επιθυμία του - δεν μπόρεσε να δώσει το "παρών", καθώς είχε προγραμματίσει να περάσει τις ημέρες του Πάσχα στο Νόβι Σαντ της Σερβίας, την πόλη όπου σπούδασε γυμναστής και από την οποία ταξίδευε κάθε Σαββατοκύριακο στα πάτρια εδάφη για να αγωνιστεί με την μεγάλη ομάδα του Οικονόμου στα μέσα της δεκαετίας του '80!

* Ερχόμενος προς την Τσαριτσάνη για να αγωνιστεί, ο Γιάννης Ντόκος συνάντησε στην Γιάννουλη τον Βασίλη Καραπιάλη που δεν του χάλασε το χατήρι να φωτογραφηθεί με τον μικρό Ανδρέα, ελπίζοντας ότι θα του δώσει πρόσθετη ώθηση για να ασχοληθεί με το αγαπημένο του άθλημα.



Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.