Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας: Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία

Το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας καλεί τους εργαζόμενους , τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Πέμπτη 1 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης, για τους αγώνες των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους στις εξεγέρσεις του Σικάγο, καθώς και ένα μήνυμα αφύπνισης. Θα νικήσουμε μόνο όταν ενωμένοι αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Γι αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες. Αυτή την ιστορική μέρα, ενώνουμε τη φωνή μας και όλοι μαζί δίνουμε αγωνιστικό, απεργιακό παρών την Πέμπτη Ιη Μάη. Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, αυξήσεις μισθών μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ

Κεντρική πλατεία 10:30 π.μ.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.