Έξι εκπρόσωποι και μία ...guest star, εν όψει του 52ου τελικού
Με την συμμετοχή των εκπροσώπων των δύο φιναλίστ (πρόεδροι, προπονητές, αρχηγοί) δόθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία της ΕΠΣ Ν.Λάρισας η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, εν όψει του 52ου τελικού του Κυπέλλου στον οποίο θα τεθούν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών ετών ο Ηρακλής Λαρ. και ο ΠΟ Ελασσόνας, οι δύο ομάδες που διεκδίκησαν και τον φετινό τίτλο της Α' Κατηγορίας, με τελικούς νικητές τους Ελασσονίτες που - μαθηματικά - στέφθηκαν πρωταθλητές δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του μαραθωνίου.
Τους τυπικά (βάσει της κλήρωσης) γηπεδούχους Νεαπολίτες εκπροσώπησαν η πρόεδρος Μαρία Κωστούλη, ο προπονητής Θάνος Τριανταφυλλόπουλος και ο αρχηγός Λευτέρης Μπάμης, ενώ τους πρωταθλητές της Α' Detox ο πρόεδρος Θωμάς Ράπτης, ο προπονητής Νίκος Χρόνης και ο εκ των αρχηγών Ηλίας Λαγός, που παρότι κατάγεται από τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας έχει ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα του ΠΟΕ και δικαιωματικά φέρει το περιβραχιόνιο.
"Guest star" ήταν η διαιτήτρια Ανδρομάχη Τσιοφλίκη, η οποία ορίστηκε να "σφυρίξει" την Τετάρτη 16 Απριλίου στο "ΑΕΛ F.C. Arena" τον τέταρτο τελικό της καριέρας της, 15 χρόνια μετά τον πρώτο, τον οποίο τότε (2010) είχε διευθύνει αμιγής θηλυκή διαιτητική τετράδα, συνιστώντας ακατάρριπτο πανελλήνιο ρεκόρ.
Μάλιστα, με αφορμή αυτή την πρωτιά, είχε ζητηθεί από την τότε διοίκηση της ΕΠΣ Ν.Λάρισας η παρουσία των τεσσάρων διαιτητριών στην Συνέντευξη Τύπου (κάτι που δεν συναντάται σχεδόν σε καμμία διοργάνωση), μία καινοτομία που έκτοτε καθιερώθηκε στην Λάρισα.
Η 39χρονη πλέον Τσιοφλίκη θεωρείται ότι βρέθηκε φέτος πολύ κοντά στο ..."κατώφλι" της Super League, μετά από επτά χρόνια παρουσίας της στην SL-2 όπου έχει διευθύνει 32 αγώνες και υστερεί σε συνολικό αριθμό μόνον από την (παλαίμαχη πλέον) Θάλεια Μήτση (35).
Οι προηγούμενες παρουσίες της σε τελικούς ήταν:
2010: ΑΣ Πυργετού - Δωτιέας Αγιάς 2-0
2014: Δήμητρα Γιάννουλης - Δόξα Βλαχογιαννίου 2-1
2017: Αχιλλέας Φαρσάλων - Δωτιέας Αγιάς 3-2.
ΠΟΕ: Ονειρική χρονιά με στόχο το πρώτο "νταμπλ"
Ο ΠΟ Ελασσόνας διανύει φέτος μία ονειρική περίοδο (πρώτη χρονιά του Θωμά Ράπτη στον προεδρικό θώκο και του Νίκου Χρόνη στην τεχνική ηγεσία), έχοντας ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή του ως πρωταθλητής Ν.Λάρισας στα μπαράζ ανόδου στην Γ' Εθνική, ενώ αν στεφθεί κυπελλούχος στην όγδοη συμμετοχή του σε τελικό θα πετύχει το πρώτο "νταμπλ" κατά την 68χρονη ιστορία του.
Ο ιστορικός σύλλογος ιδρύθηκε το 1957 και έλαβε ως αριθμό μητρώου ΕΠΟ το 655, με το οποίο το 2010 "απορρόφησε" τον Ολοσσώνα, δημιουργώντας την "βραχύβια" Ποδοσφαιρική Συνένωση Ελασσόνας που το 2011 κατέκτησε το Κύπελλο με αντίπαλο στον τελικό τον κατά δύο κατηγορίες κατώτερο Κεραυνό Παραποτάμου.
Έχει ήδη κατακτήσει άλλες τρεις φορές το Κύπελλο, το 2019 με αντίπαλο τον Δαμασιακό, το 2022 κόντρα στον Ηρακλή Λαρ. και το 2023 με αντίπαλο τον ΑΟ Μαυροβουνίου, ενώ δεν έχει γνωρίσει την ήττα σε κανένα επίσημο φετινό αγώνα, οποιασδήποτε διοργάνωσης, κάτι που αποτελεί επίσης "πρόκληση" να διατηρηθεί μέχρι τέλους.
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡ.
Κατά την δεύτερη περίοδο παρουσίας της Μαρίας Κωστούλη στην προεδρία και του Θάνου Τριανταφυλλόπουλου στον πάγκο της ανδρικής ομάδας, ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να "σώσει" την χρονιά με την κατάκτηση του δεύτερου Κυπέλλου στην 43χρονη ιστορία του, μετά από αυτό του 1996 κόντρα στον Ηρακλή Χάλκης.
Και για τους Νεαπολίτες είναι η όγδοη φορά που συμμετέχουν σε τελικό από το 1982, όταν συγχωνεύτηκαν οι δύο όμορες συνοικιακές ομάδες της Νεάπολης και του Λειβαδακίου και δημιούργησαν την Αθλητική Ένωση Ηρακλής Λάρισας (αριθμός μητρώου ΕΠΟ το 2129).Η επωνυμία επιλέχθηκε σε ανάμνηση του ανενεργού από το 1964 ονόματος του Γυμναστικού Συλλόγου "Ηρακλής" που με τον δικό του αριθμό μητρώου (64) αποτέλεσε το "όχημα" για την συγχώνευση και την δημιουργία της ΑΕΛ, χωρίς φυσικά να υπάρχει άλλης μορφής σύνδεση.
ΤΟ 9ΜΕΛΕΣ Club των "νταμπλούχων"
Αν ο ΠΟ Ελασσόνας καταφέρει να πετύχει το "νταμπλ" κερδίζοντας το φετινό Κύπελλο, θα προστεθεί στο ολιγομελές club των εννέα ομάδων που το έχουν επιτύχει (όλες από μία φορά) κατά την 65χρονη ιστορία της ΕΠΣ Ν.Λάρισας.
Οι "νταμπλούχοι" είναι κατά χρονολογική σειρά:
1977: ΑΟ Ανθούπολης
1990: Αετός Μακρυχωρίου
1995: Ηρακλής Χάλκης
2008: ΑΣ Πυργετού
2014: Δήμητρα Γιάννουλης
2015: Αμπελωνιακός
2016: Απόλλων Λάρισας
2017: Αχιλλέας Φαρσάλων
2018: Οικονόμος Τσαριτσάνης.