Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 20/6 σε όλη την χώρα. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία προβλέπονται κατά τόπους ισχυρά με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).
Αναλυτικά για τη Θεσσαλία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4, στα ανατολικά παράκτια και τις Σποράδες βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-06-2025
Στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, από τις προμεσημβρινές ώρες στη Στερεά και την Πελοπόννησο και το απόγευμα στην Ήπειρο βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) μέχρι το μεσημέρι, στις Σποράδες μέχρι νωρίς το απόγευμα, στην Στερεά και την Πελοπόννησο μέχρι νωρίς το βράδυ και στην Ήπειρο το απόγευμα.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου στα ορεινά πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα στα δυτικά νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές της και δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-06-2025
Στην κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα δυτικά ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη την χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.