Ο Ελασσονίτης pastry chef Γιάννης Πεχλιβανίδης στον τελικό του διαγωνισμού παγωτού Gelato Festival World Masters 2025 στην Ιταλία
Ο Γιάννης Πεχλιβανίδης από το ζαχαροπλαστείο «Elite» στην Ελασσόνα κατέκτησε την πρώτη θέση στον προκριματικό του διαγωνισμού παγωτού Gelato Festival World Masters, με τη γεύση «Στρατσιατέλα Φυστίκι».
Μαζί με ακόμη δύο Έλληνες ζαχαροπλάστες, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον μεγάλο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στη Μπολόνια της Ιταλίας στις 30 και 31 Οκτωβρίου.
Στην κορυφή της κατάταξης, όπως αναφέρθηκε, βρέθηκε ο Γιάννης Πεχλιβανίδης, ο οποίος συμμετείχε με τη γεύση «Almond Stracciatella» — ένα variegato συνδυασμένο με πραλίνα αμυγδάλου και καραμελωμένους καρπούς αμυγδάλου, εντυπωσιάζοντας την κριτική επιτροπή.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Οδυσσέας Σκουτέλης από την τζελατερία I scream for Ice Cream στην Κεφαλονιά, παρουσιάζοντας το παγωτό «Pistachio Raspberry», έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό φιστικιού, σμέουρου και crumble φιστικιού.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Χατήρας από το Insane Gelato στην Κόρινθο, με τη γεύση «Uva e Sole» (Σταφύλι και Ήλιος) — ένα πρωτότυπο παγωτό με Μαλαγουζιά Νεμέας και σταφίδα Βοστίτσα. Ο Χατήρας είχε ξεχωρίσει και στα Masterclasses της ARTOZA το 2023, δημιουργώντας σοκολατάκια με τεχνικές αερογράφου και πινέλων.
Οι τρεις ταλαντούχοι gelatieri αναδείχθηκαν φιναλίστ μέσα από έναν απαιτητικό προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Α.Ν.