Ανοίγει σήμερα Δευτέρα 10/11 η πλατφόρμα για το Επίδομα θέρμανσης:
Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο αφορά περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια δικαιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έως τις 5 Δεκεμβρίου για να καταθέσουν την αίτησή τους, ώστε να επιδοτηθούν για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.
Το μέτρο καλύπτει όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα ή ηλεκτρική ενέργεια. Η επιδότηση χορηγείται βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά με εισόδημα έως 16.000 ευρώ για άτομα που ζουν μόνα ή έως 24.000 ευρώ για ζευγάρια, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες, το όριο φτάνει τα 29.000 ευρώ, επίσης αυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο. Τα περιουσιακά κριτήρια προσαρμόζονται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.
Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, ενώ σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες θέρμανσης μπορεί να αγγίξει τα 1.200 ευρώ. Στη Λάρισα, το βασικό ποσό για πετρέλαιο θέρμανσης ανέρχεται στα 350 ευρώ και φτάνει τα 400 ευρώ για τρίτεκνες οικογένειες. Σε ορεινές περιοχές του νομού, τα ποσά είναι ακόμη υψηλότερα.
Η αίτηση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας myΘέρμανση στην εφαρμογή myAADE, με χρήση των κωδικών TAXISnet. Οι πολίτες δηλώνουν τα στοιχεία της κατοικίας, τον αριθμό παροχής ρεύματος, τα τετραγωνικά μέτρα, το είδος καυσίμου και τον ΙΒΑΝ. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 5 Δεκεμβρίου 2025.
Το επίδομα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με οφειλές προς το Δημόσιο. Για διευκρινίσεις, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Εξυπηρέτηση Φορολογουμένων my1521, είτε τηλεφωνικά είτε ψηφιακά μέσω της σχετικής πλατφόρμας.
