Με το πόδι στο γκάζι...Στις 11 το πρωί της Κυριακής η εκκίνηση της «9ης Ανάβασης Ελασσόνας» (φωτ.)

 Η Ανάβαση Ελασσόνας έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και η 9η διοργάνωσή της είναι γεγονός. Όλα είναι έτοιμα, και με σύμμαχο τον καλό καιρό, όλα δείχνουν πως και φέτος το κοινό θα απολαύσει έναν συναρπαστικό αγώνα.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 το πρωί της Κυριακής. Η διαδρομή, μήκους 3,8 χιλιομέτρων, βρισκεται περίπου  δύο χιλιόμετρα έξω από την Ελασσόνα, με κατεύθυνση προς Κοζάνη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η διαδρομή διαθέτει ασφαλή σημεία θέασης με μεγάλη ορατότητα σχεδόν σε όλο το μήκος της, γεγονός που εξασφαλίζει ότι οι θεατές μπορούν να απολαύσουν τον αγώνα χωρίς να βρεθούν σε επικίνδυνες θέσεις. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Ανάβασης είναι ο παράλληλος δρόμος διπλής κυκλοφορίας, ο οποίος οδηγεί στο μέσο της διαδρομής –στο σημείο με την καλύτερη θέα– καθώς και η μεγάλη αλάνα για τη στάθμευση των οχημάτων.

Λόγω διεξαγωγής του αγώνα, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας–Κοζάνης θα διακοπεί από τις 10:00 έως τις 17:00.

Τα δοκιμαστικά έγιναν το πρωί του Σαββάτου, ενώ στις 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, δίνοντας τον τόνο για ένα αγωνιστικό διήμερο γεμάτο δράση και αδρεναλίνη.

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.