Ανεστάλη η λειτουργία του Νηπιαγωγείου στη Μηλέα Ελασσόνας

 Πέντε σχολικές μονάδες έκλεισαν στη Θεσσαλία λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού. Με απόφαση της αναπληρώτριας περιφερειακής διευθύντριας Θεσσαλίας Βασιλικής Ζιάκα, ανεστάλη η λειτουργία τους, για το σχολικό έτος 2025-2026, λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού και λόγω μη συμπλήρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού.

Οι τρεις σχολικές μονάδες αφορούν στη Μαγνησία, ένα νηπιαγωγείο και δύο δημοτικά, ένα νηπιαγωγείο στο Ανθηρό Καρδίτσας, εκεί που πήγε δηλαδή φέτος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας για την παρέλαση των δύο μαθητών και ένα στην Π.Ε. Λάρισας, το νηπιαγωγείο Μηλέας. 

Όσο και αν κρίνεται απαραίτητο, δεν παύει να είναι λυπηρό και ακόμη μία τρανταχτή απόδειξη ότι τα χωριά ερημώνονται και η υπογεννητικότητα είναι το μείζον πρόβλημα της χώρας.

Ν.Π.

Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.