Με κλίμα συγκίνησης η κοπή της βασιλόπιτας του Φιλανθρωπικού Συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Πλαταμώνος «Άγιος Γεδεών Τυρνάβου»
Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα γεμάτη παιδικά χαμόγελα και πνευματική κατάνυξη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Φιλανθρωπικού Συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Πλαταμώνος «Άγιος Γεδεών Τυρνάβου».
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Βερδικουσιωτών Λάρισας, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Πλαταμώνος κ. Κλήμης, ο οποίος στον λόγο του εξήρε το έργο του Συλλόγου.
Το highlight της βραδιάς ήταν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασαν τα παιδιά, το οποίο περιλάμβανε, αφηγήσεις και Δρώμενα: Με κεντρικό άξονα την παράδοση και την πίστη και τραγούδια που σκόρπισαν ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους.
Την επιμέλεια και καθοδήγηση είχε η κα. Γεωργία Ζιώγα-Μπλιάμπλια.
.Ανάμεσα στους προσκεκλημένους παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων, κ. Αθανάσιος Δρυστέλλας.
Το φλουρί έτυχε στον μικρό Γεώργιο, ο οποίος έλαβε ως ιδιαίτερη ευλογία μια εικόνα του προστάτη του Συλλόγου, Αγίου Γεδεών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε εκτενής αναφορά στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος, ενώ συζητήθηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις για το επόμενο διάστημα, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του ως πυλώνα στήριξης για την τοπική κοινωνία.
Ανδρέας Νικούλης





