Ψυχρή εισβολή την Πρωτομαγιά – Η πρόγνωση Κολυδά


 Ψυχρή εισβολή αναμένεται την Πρωτομαγιά, με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά να διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για ακραίο επεισόδιο αν και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή.

«Η ψυχρή εισβολή της Πρωτομαγιάς επιβεβαιώνεται πλέον από τα περισσότερα προγνωστικά δεδομένα. Δεν μιλάμε για ακραίο επεισόδιο, αλλά για μια αξιόλογη ψυχρή μεταφορά αρχών Μαΐου, με σαφή πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των βορείων – βορειοανατολικών ανέμων και αλλαγή του καιρού σε αρκετές περιοχές», ανέφερε σε ανάρτησή του.

Όπως εξήγησε, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, η πτώση της θερμοκρασίας εκτιμάται ότι θα φτάσει γύρω στους 6 με 9 βαθμούς στα βόρεια, κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά. «Στην επιφάνεια αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε πτώση περίπου 5 με 8 βαθμών, ενώ στα νότια νησιωτικά τμήματα η μεταβολή θα είναι πιο συγκρατημένη», συνέχισε.

Η αλλαγή του καιρού ξεκινά ουσιαστικά από την Πέμπτη το απόγευμα, κορυφώνεται την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή αρχίζει σταδιακά η υποχώρηση της ψυχρής μάζας.

Τέλος, ο μετεωρολόγος σημειώνει ότι υπάρχει μεν ένδειξη για βροχές, κυρίως ανατολικά, νότια και στο Αιγαίο, «αλλά η ακριβής κατανομή θα εκτιμηθεί καλύτερα αύριο με τα νεότερα στοιχεία».

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρόγνωση της ΕΜΥ, η οποία αναφέρει νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.