Άμεση κατάσβεση πυρκαγιάς στην Κοκκινόγη Ελασσόνας – Καθοριστική η επέμβαση Πυροσβεστικής και κατοίκων
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση λίγο έξω από την Κοκκινόγη, στη θέση Τζιαμπί, νότια του οικισμού.
Η κινητοποίηση των αρχών υπήρξε αστραπιαία, καθώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο και να επιχειρήσουν μέσα σε μόλις δέκα λεπτά από την ειδοποίηση.
Παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και απειλούσαν με γρήγορη επέκταση της φλόγας, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο προτού λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, περιορίζοντας τις ζημιές αποκλειστικά σε χαμηλή βλάστηση και θάμνους.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν ενεργά στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, ενώ παρών από την πρώτη στιγμή ήταν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Ιωάννης Μπατζογιάννης.
Καθοριστική ήταν και η συμβολή των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι συνέδραμαν το έργο των πυροσβεστών χρησιμοποιώντας τα γεωργικά τους μηχανήματα για τη δημιουργία ζωνών προστασίας.
Με αφορμή το συμβάν, απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν σε αυξημένη ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα πυρασφάλειας.
Η πρόληψη παραμένει η κυριότερη ασπίδα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των οικισμών, ενώ σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τον αριθμό 199.
Ανδρέας Νικούλης



