Σχολική γιορτή μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό από το Νηπιαγωγείο Ολυμπιάδας

 Μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση μνήμης ετοιμάζουν οι μαθητές και οι νηπιαγωγοί του Νηπιαγωγείου Ολυμπιάδας. 

Το σχολείο διοργανώνει σχολική γιορτή αφιερωμένη στον Ποντιακό Ελληνισμό, με κεντρικό θέμα «Ο Ξεριζωμός των Ποντίων – Η μνήμη που δεν σβήνει». 

Μέσα από ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ποιήματα, αφηγήσεις, μουσική και συμβολικές σκηνές, τα παιδιά επιδιώκουν να αποδώσουν φόρο τιμής στους προγόνους τους, μεταφέροντας παράλληλα μηνύματα ιστορικής συνείδησης, μνήμης και ελπίδας. 

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου, στις 19:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό, τονίζοντας πως η παρουσία των καλεσμένων θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.