Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά σήμερα Παρασκευή 3/7 ο καιρός στη Θεσσαλία | Το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο

  Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Παρασκευή 3/7, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Από το μεσημέρι έως το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές, ενώ στα ορεινά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Αναλυτικά για τη Θεσσαλία, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι – απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή μπόρες και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, ο καιρός φαίνεται πως θα μας τα χαλάσει λίγο αν σχεδιάζαμε μεσημεριανές βουτιές. Η συννεφιά θα είναι πυκνή στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, και σταδιακά θα επεκταθεί στη Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Πελοπόννησο και το Ιόνιο. Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ευτυχώς, από το απόγευμα ο καιρός θα μαλακώσει και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν σχεδόν παντού.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και το Ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι καλύτερος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα βγουν μπόρες και σύντομες καταιγίδες, κυρίως στα βουνά. Αντίθετα, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα απολαύσουν καθαρό, ηλιόλουστο καιρό.

Οι βοριάδες θα πνέουν στα 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη θα φτάνουν τα 6, και από το απόγευμα στο Αιγαίο θα αγγίξουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει, κυρίως στα ηπειρωτικά, δείχνοντας 34 με 35 βαθμούς, ενώ στα νησιά θα κυμανθεί στους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Η συνέχεια, πάντως, θα μας αποζημιώσει και με το παραπάνω! Την Κυριακή ο ήλιος επιστρέφει σχεδόν παντού. Μόνο νωρίς το πρωί ίσως επιμείνουν κάποιες ψιχάλες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, και το μεσημεράκι στη δυτική Πελοπόννησο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα καθαρίσει.

Το μεγάλο μπαμ θα γίνει με τους βορειοανατολικούς ανέμους, οι οποίοι θα ενισχυθούν σημαντικά και στο Αιγαίο θα πιάσουν τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ! Αυτό το γερό μελτέμι θα λειτουργήσει σαν φυσικό κλιματιστικό, ρίχνοντας τη θερμοκρασία σε άκρως ευχάριστα επίπεδα, αφού πουθενά στη χώρα ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Όπως και να έχει, ο Ιούλιος είναι εδώ και το μυαλό μας τρέχει ήδη στις άδειες και τις διακοπές μας. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και να προσέχετε!

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 04-07-2026
Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στη Στερεά, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές το βράδυ θα σταματήσουν.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05-07-2026
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Λίγες τοπικές βροχές το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια και μετά το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο. Ενίσχυση των βορείων ανέμων, τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στη χώρα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.