Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αύριο Κυριακή 27/9 σε περιοχές της Επαρχίας Ελασσόνας
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου σε περιοχές της Επαρχίας Ελασσόνας, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του δικτύου από τον ΔΕΔΔΗΕ.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η διακοπή ρεύματος θα διαρκέσει από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι και θα επηρεάσει τα δημοτικά διαμερίσματα Τσαριτσάνης, Βοτανοχωρίου, Λυγαριάς και Αργυροπουλίου, έως τη βιοτεχνία ξυλείας Κάρρα.
Παράλληλα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνουν οι περιοχές της Αετοράχης, της Λεύκης, του Στεφανόβουνου, της Γαλανόβρυσης, η Ιερά Μονή Βαλέτσικο, καθώς και τα παρακείμενα ποιμνιοστάσια και αρδευτικά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής.
Από τον ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο, η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί άμεσα.
Για το λόγο αυτό, οι καταναλωτές θα πρέπει να θεωρούν τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα συνεχώς υπό τάση.
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται αυστηρά η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου —ακόμη κι αν βρίσκονται στο έδαφος— λόγω σοβαρού κινδύνου ατυχήματος.
Τέλος, συνιστάται στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών κινητήρων να ελέγξουν τη σωστή φορά περιστροφής τους μετά την επαναφορά του ρεύματος.
Ανδρέας Νικούλης
