Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω άσκησης μεγάλης κλίμακας στη σήραγγα Τεμπών και εργασίες βραχοπροστασίας στην κοιλάδα

 Άσκηση ευρείας κλίμακας από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου και κατά τις ώρες 07:00-18:30 στη Σήραγγα Τ2 (Τεμπών) επί του Αυτοκινητόδρομου ΑΘΕ.

Στην άσκηση θα συμμετέχει προσωπικό των Πυροσβεστικών Κλιμακίων που ανήκουν στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις της Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, προσωπικό των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων ΠΑΘΕ Λάρισας και Πιερίας, διασώστες του ΕΚΑΒ Λάρισας και Πιερίας, καθώς και εργαζόμενοι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Η άσκηση αφορά τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση των συμβάντων εντός της σήραγγας και κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός τμήματος του αυτοκινητόδρομου από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τον Α/Κ Λεπτοκαρυάς και στις δύο κατευθύνσεις, με εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς.

Επίσης, από τις 2 έως και τις 14 Μαρτίου θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης κι εγκατάστασης μέτρων βραχοπροστασίας στην κοιλάδα των Τεμπών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών καθημερινά – πλην Κυριακής – και ώρες 07:00-18:00 θα διακόπτεται η κυκλοφορία στη μία κατεύθυνση της Π.Ε.Ο Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς (κατεύθυνση προς Λεπτοκαρυά), με ταυτόχρονη εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων από τη λωρίδα της άλλης κατεύθυνσης.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρες 07:00-18:30 θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της κοιλάδας Τεμπών από Α/Κ Αμπελακίων έως Α/Κ Ομολίου (Π.Ε.Ο Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς) προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ανωτέρω εργασίες.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.