Ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις που άφησαν εποχή στην Επ.Ελασσόνας

Ο τίτλος και μόνο σε ένα αφιέρωμα στο διαδίκτυο μπορεί να δελεάσει ή και να αποτρέψει ακόμα την ανάγνωσή του .
Όταν λοιπόν μιλάμε ειδικά για ποδόσφαιρο θα λέγαμε ότι μπορεί και να αφορά μόνο σε όσους ενδιαφέρονται για το λαοφιλές αυτό άθλημα .
Αυτό βέβαια δύναται να ισχύει όταν αναφερόμαστε σε τακτική παρακολούθηση του σπορ . Γεγονότα για να δει κανείς εξάλλου υπάρχουν και μάλιστα πολλά . Πρωταθλήματα Τοπικά ή Εθνικά , Κύπελλα , Ευρωπαϊκοί , αλλά και αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου . Αθλητικά δρώμενα που μπορούν να τραβήξουν την προσοχή των φιλάθλων . Κάποια βέβαια ίσως τραβήξουν την προσοχή ανθρώπων που δεν συνηθίζουν να τα παρακολουθούν .
Υπάρχουν για παράδειγμα αναμετρήσεις που δεν γίνονται για κάποιον τίτλο . Αγώνες που οι ομάδες απλά δοκιμάζονται ή οι συμμετέχοντες θεωρούν τιμή να παίξουν από την αγάπη τους και μόνο προς το σπορ ή για να τιμήσουν κάτι .
Ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να είναι μια φιλική αναμέτρηση μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών .
Όπως είπαμε , ο τίτλος ενός άρθρου δημιουργεί τις συνθήκες προκειμένου να διαβαστεί . Βοηθά όμως και αν συνοδεύεται από μια ωραία φωτογραφία 📸 του παρελθόντος που μας γυρίζει λίγα χρόνια πίσω .
**Μια τέτοια εικόνα δημοσιεύουμε σήμερα για πρώτη φορά . **
Στο κάδρο διακρίνουμε τέσσερις παλαίμαχους ποδοσφαιριστές . Ο ένας μάλιστα είναι ο διάσημος αθλητής της Α.Ε.Κ. και της Εθνικής Ελλάδος , Μίμης Παπαϊωάννου , ο οποίος και ξεχωρίζει καθώς φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα .
Δίπλα του , εξ αριστερών , αναγνωρίζουμε τον Νίκο Χουρίδη και από δεξιά του τον Νίκο Ζδάνη και τον γιατρό της αναμέτρησης Δημοσθένη Συμεωνίδη .
Το γεγονός που έφερε κοντά αυτούς τους ανθρώπους ( αλλά και πολλούς άλλους αθλητές ) ήταν ένα φιλικό παιχνίδι που είχε γίνει ( πιθανόν ) μεταξύ 2006 - 2007 , μεταξύ παλαιμάχων της επαρχίας της Ελασσόνας και της Α.Ε.Κ . , στο γήπεδο της Ελασσόνας .
Σε τέτοια παιχνίδια οι φίλαθλοι συχνά έχουν την ευκαιρία να δουν μεγάλους παίκτες του παρελθόντος να αγωνίζονται είτε ως συμπαίκτες είτε ως αντίπαλοι .
Για την ιστορία εκείνο το ματς έληξε υπέρ των παλαιμάχων της Ελασσόνας με το ευρύ 5 - 3 ! ( Με μία μικρή επιφύλαξη για το ακριβές σκορ )
Από την ομάδα του Οικονόμου μάλιστα είχαν αγωνιστεί ο Βασίλης Γαβριήλ , ο Τάκης Ντάρης και ο Νίκος Βίτκος . Σε εκείνο το παιχνίδι μάλιστα ο Νίκος Βίτκος είχε σκοράρει ένα ασύλληπτο γκολ εκτός περιοχής και δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Αρδίζογλου !
⚽ Σημείωση: εννοείται ότι είναι καλοδεχούμενες οι πληροφορίες από τους αναγνώστες μας . Αναμένουμε σχόλια και πρόσθετα στοιχεία που θα συμπληρώσουν τις αναμνήσεις εκείνης της ημέρας .
⚽ Ευχαριστούμε τον αγαπητό μας φίλο Νίκο Χουρίδη . Τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα τόσο της Ελασσόνας όσο και του Οικονόμου της Τσαριτσάνης . Η φωτογραφία που μας παραχώρησε και οι αναμνήσεις που μοιράστηκε μαζί μας βοήθησαν ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το σημερινό μας αφιέρωμα . Ευχαριστούμε επίσης τον Βασίλη Ζυγούρη αλλά και τον Νίκο Βίτκο για τις πολύτιμες πληροφορίες τους .

Του Θανάση Νούσια

Πηγή: Τσαριτσάνη Ηλεκτρονική Εφημερίδα

 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.