Δήμος Ελασσόνας: «Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας»

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρέχει από τον ερχόμενο Μάρτιο και μέχρι τα μέσα Ιουνίου το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας με σκοπό την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της απασχόλησης ευπαθών ομάδων (ανέργων κ.α.) και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Η πρωτοποριακή για τα δεδομένα της Θεσσαλίας συνεργασία του Δήμου Ελασσόνας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βασίζεται στην υλοποίηση δύο νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο «Τυροκομία – Γαλακτοκομία» και «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα» προσαρμοσμένων στις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου, παρέχοντας πιστοποιημένη πανεπιστημιακή επαγγελματική κατάρτιση.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εν μέρει διά ζώσης στις αίθουσες του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης και εν μέρει μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ το κόστος εγγραφής και παρακολούθησης θα καλύψει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ελασσόνας.

Τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό τη Διεύθυνση του κ. Θέμη Λαζαρίδη και έχουν προσαρμοστεί στις νέες φιλικές και ευέλικτες δυνατότητες της σύγχρονης εκπαίδευσης. Επιστημονικοί υπεύθυνοι των δύο προγραμμάτων είναι ο Καθηγητής Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας κ. Αθανάσιος Μανούρας και η Επίκουρη Καθηγήτρια Τεχνολογίας και Ποιοτικού Ελέγχου Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων και Κτηνίατρος του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής κ. Ελένη Μαλισσιόβα.

Η επιλογή των εκπαιδευομένων θα γίνει μετά από ανακοίνωση-πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr και στην ιστοσελίδα του ΚΔΒΜ kdvm.dimoselassonas.gr/, όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής και τα βαθμολογούμενα κριτήρια επιλογής.

Για τη νέα αυτή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Η Διά Βίου Μάθηση στο δήμο μας θα είναι μία συνεχής προσπάθεια με απαιτήσεις αλλά με ανοδική πορεία, η οποία χρόνο με τον χρόνο θα ενισχύεται με νέες καλές πρακτικές, αποδίδοντας παράλληλα πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι οι κάτοικοι της περιοχής μας στο εξής δεν θα εξαναγκάζονται να αναζητούν αλλού λύσεις για την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών προσδοκιών τους. Βήμα-βήμα, με μεθοδικότητα και επιμονή, υλοποιούμε το σχέδιό μας για περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης στο Δήμο μας, προκειμένου να στηριχθεί ο τοπικός πληθυσμός και η τοπική οικονομία».

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας, οδός Δημάρχου Χρ. Βλαχοδήμου 1, Ελασσόνα και στο τηλέφωνο 2493493615.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.