Παρουσιάστηκε στην Ελασσόνα το βιβλίο «Μικρασιατικοί λυγμοί & απόηχοι, οι γογγυσμοί του πρόσφυγα παππού μου»

Παρουσιάστηκε στην Ελασσόνα, στην Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού Δήμου Ελασσόνας (πρώην Ωδείο, στο τοξωτό γεφύρι της Ελασσόνας), το βιβλίο του Δημήτρη Καραμούρτου : «Μικρασιατικοί λυγμοί & απόηχοι, οι γογγυσμοί του πρόσφυγα παππού μου», μια επετειακή έκδοση 1922 – 2022: Χίος – Σμύρνη – Ελασσόνα.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία πολιτισμού, αθλητισμού, νεολαίας, παιδείας και διά βίου μάθησης του Δήμου Ελασσόνας, το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την ανάπτυξη της επαρχίας Ελασσόνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, η Ένωση Ποντίων επαρχίας Ελασσόνας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Δήμου Ελασσόνας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Μητροπολίτης Ελασσώνος, Χαρίτων, οι αντιδήμαρχοι πολιτισμού Πασχόπουλος Κωνσταντίνος, υγείας Καριπίδης Ιωάννης και οικονομικών Κυριλλίδης Γεώργιος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι των φορέων των συνδιοργανωτών.

Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός, Ελένη Μπλιούμη, για το βιβλίο μίλησε ο Απόστολος Ποντίκας, ο Βασίλης Ζαρζώνης, η Ευδοκία Ποιμενίδου και ο συγγραφέας, ενώ ενδιάμεσα από τις ομιλίες, τραγούδησε ζωντανά, ποντιακά τραγούδια ο λυράρης, Θοδωρής Κυριλλίδης.

Τα έσοδα που προέκυψαν από τη δωρεάν διάθεση του βιβλίου, θα δοθούν υπέρ του ναού του Αγίου Νικοδήμου, του Αγιορείτου, στον οικισμό «Πελασγός», των δασκάλων του νομού Λάρισας στην Τοπόλιανη Λιτόχωρου.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.