Ρένα Καραλαριώτου στο Βλαχογιάννι: Μεγάλος πλούτος του νομού οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας

 «Οι άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής και ειδικά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού μας μπορούν και πρέπει να είναι η μεγάλη πηγή πλούτου για το νομό. Ένας στόχος που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης . Είναι ένας στόχος που με υπεύθυνη και σοβαρή εκπροσώπηση στη Βουλή και τα Υπουργεία ,με πολιτικούς που γνωρίζουν τα προβλήματα και στέκονται διαρκώς κοντά τους στον αγώνα για λύσεις ,μπορούμε να πετύχουμε . »


Αυτά δήλωσε, η πρώην αντιπεριφερειάρχης ,κ. Ρένα Καραλαριώτου ,από το Βλαχογιάννι Ελασσόνας, όπου είχε συνάντηση με κατοίκους , στο κατάμεστο καφενείο του χωριού.
«Σας ξέρω και με ξέρετε. Όλα αυτά τα χρόνια, μαζί , δώσαμε αγώνες, συνεργαστήκαμε για τα μικρά και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας. Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και γνωρίζω καλά ότι η λυση για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές και καλύτερα εισοδήματα είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Γι’ αυτό , όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά οφείλουμε να είμαστε συνεχώς κοντά σας, διαρκώς σε ετοιμότητα και υπεύθυνα και σοβαρά να προωθούμε λύσεις στην κεντρική πολιτική ηγεσία, επιδιώκοντας τα καλύτερα αποτελέσματα. Σ’ αυτό, η δέσμευση μου είναι απόλυτη », σημείωσε η κα Καραλαριώτου.
Η Ρένα Καραλαριώτου άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των παρισταμένων και συζήτησε μαζί τους τα αγροτικά ζητήματα που τους απασχολούν .


Στη συζήτηση οι κάτοικοι , μεταξύ άλλων , αναφέρθηκαν στη μη ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης και στην ενίσχυση τους για το αυξημένο κόστος πρώτων υλών και των ζωοτροφών. Συζητήθηκε το θέμα των εργατών γης και η διαχείριση του πληθυσμού των αγριόχοιρων και των λύκων. Επίσης συζητήθηκε εκτενώς η πορεία των διαδικασιών για την αποκατάσταση των κατοικιών και των δημόσιων υποδομών που επλήγησαν από το σεισμό της 3ης Μαρτίου, που έπληξε την περιοχή.
Στήριξη πρωτογενούς τομέα
Όσον αφορά στα επιμέρους ζητήματα του πρωτογενούς τομέα η κ. Καραλαριώτου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα τροποποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου αυτός να συμπεριλάβει στα ζημιογόνα αίτια και τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση. Να ενισχυθεί η δημογραφική ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού , μέσα από προγράμματα νέων αγροτών , για να συνεχίσουμε να παράγουμε και να παραμείνουν τα χωριά μας ζωντανά. Να στηριχθεί το αγροτικό εισόδημα με μείωση του κόστους παραγωγής και τιμές αντίστοιχες με την προσπάθεια παραγωγής ποιοτικών προϊόντων. Ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενός νέου πακέτου μέτρων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των κτηνοτρόφων.
Χρειάζεται ,είπε η κα Καραλαριώτου ,να διεκδικήσουμε περισσότερα μέτρα και λύσεις ώστε ο κτηνοτρόφος να απολαμβάνει τιμές που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και στον κόπο του. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει πως διαθέτει τη βούληση να το κάνει και εμείς είμαστε εδώ να τη στηρίξουμε στο έργο αυτό.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.