Απάντηση Ευαγγέλου προς ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ελασσόνας: "Γιατί λειτουργείτε ως «σωματοφύλακες» του δημάρχου;"

Σε δελτίο τύπου - απάντηση προς το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελασσόνας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Ευαγγέλου αναφέρει:

«Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ελασσόνας, πραγματικά μου κάνει εντύπωση, η μεγάλη αγωνία σας να απαντήσετε αντί του Δημάρχου Ελασσόνας για το εάν τίθεται θέμα συγχώνευσης της ΔΕΥΑΕΛ με την ΔΕΥΑΛ, με σκοπό την μεταφορά νερού στην Λάρισα. Γιατί λειτουργείτε ως «σωματοφύλακες» του δημάρχου Ελασσόνας; Αν ο δήμαρχος έχει φωνή, θέλουμε να απαντήσει καθαρά. Δική του είναι η πρακτική «να πετάει την μπάλα στην εξέδρα», όχι δική μας.  Όσο ο χώρος σας ακολουθεί τις κομματικές πρακτικές ορισμένων, οδηγείστε σε επικίνδυνες διαδρομές. Αν και πιστεύουμε ότι αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο της παράταξής σας. 

Όσο για την θέση μας, είναι καλά να διαβάσετε ξανά την ανακοίνωση. «Συντασσόμαστε με την θέση της ΚΕΔΕ καθώς πιστεύουμε πως το νερό είναι δημόσιο, κοινωνικό αγαθό και δεν εκχωρείται σε καμία περίπτωση σε ιδιωτικά συμφέροντα», αναφέρουμε. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη και κρυστάλλινη θέση, καθώς πάντα λειτουργούμε για το καλό του τόπου, πέρα από κομματικές ταυτότητες και ταμπέλες, που εναγωνίως κάποιοι θέλουν να τοποθετήσουν. 

Αλλά να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν ήμουν ποτέ συνδρομητής καμιάς κυβερνητικής πολιτικής, δεν μου χρειάστηκε έως σήμερα στην αυτοδιοικητική μου πορεία. Ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα, αλλά πάντα υπάρχει απόλυτος σεβασμός προς όλες τις παρατάξεις, όπου αυτές κι αν ανήκουν. Λειτουργούμε με ανθρωπιά και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε πολίτη της Ελασσόνας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αυτή είναι μια γόνιμη αυτοδιοικητική αντιπαράθεση για το θέμα του νερού και τίποτα περισσότερο. Αλήθεια εσείς -ως κομματικός φορέας- τί δουλειά έχετε σε μια αντιπαράθεση που αφορά πρωτίστως την αυτοδιοίκηση και τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου Ελασσόνας; Γιατί «φυτρώνετε εκεί που δεν σας σπέρνουν», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας; 

Άρα για να επαναφέρουμε το ερώτημα, το οποίο πρέπει να απαντήσει ο πλέον αρμόδιος, δηλαδή ο δήμαρχος Ελασσόνας.  Κύριε δήμαρχε, υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις, ώστε η ΔΕΥΑΕΛ να συγχωνευτεί με την ΔΕΥΑΛ και το νερό από το Κεφαλόβρυσο και από άλλες τοποθεσίες, να διατεθεί στην Λάρισα;

Περιμένουμε την απάντηση, χωρίς υπεκφυγές και χωρίς να πετάξετε πάλι την μπάλα στην εξέδρα». 


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.