Ο Τηλέμαχος κι η Παναγιώτα έδωσαν μια υπόσχεση στο νεκρό μωρό τους να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι μας να έρθει έστω και ένα ασθενοφόρο με πλήρωμα στην Ελασσόνα (video)

Μια αδιανόητη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην άσφαλτο της Ελασσόνας τον περασμένο Μάιο όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός βρέφους μόλις 10 μηνών. 

Οι γονείς του μωρού, δύο μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα, ετοιμάζονταν να τελέσουν το μυστήριο του γάμου τους και της βάφτισης του αγοριού τους που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν η μητέρα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, ενώ το μωρό ήταν δεμένο στο καθισματάκι του στη μπροστινή θέση. Αμέσως η γυναίκα ειδοποίησε τον σύζυγό της και το ΕΚΑΒ.

Όμως, όπως καταγγέλλεται, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τόσο της ίδιας όσο και των διερχόμενων οδηγών, το ασθενοφόρο άργησε 48 λεπτά για μια απόσταση που κανονικά θα διένυε μέσα σε 10 λεπτά.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά ο Τηλέμαχος και η Παναγιώτα βασανίζονται από τις σκέψεις για το τι θα είχε συμβεί εάν είχε φθάσει νωρίτερα το ασθενοφόρο. Η μητέρα του παιδιού έχει αναγνωρίσει το λάθος της να βάλει το παιδικό καθισματάκι στη μπροστινή θέση όπου άνοιξε ο αερόσακος, ωστόσο, σκέφτεται πως ίσως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν το ασθενοφόρο είχε φθάσει γρήγορα.

 H έκκληση των γονιών του άτυχου βρέφους

Μετά την απώλειά τους, οι γονείς κάνουν έκκληση ο θάνατος του μωρού τους να είναι ο τελευταίος. Ζητούν να στελεχωθεί η περιοχή τους με ασθενοφόρα. Όπως καταγγέλλουν, αυτή τη στιγμή ένα ασθενοφόρο εξυπηρετεί 52 χωριά.

Μάλιστα η μητέρα λίγες μέρες μετά τον χαμό του αγοριού της έστειλε email στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας για τα κενά στις υποδομές υγείας προκειμένου να ληφθούν μέτρα και να μη θρηνήσει καμιά άλλη οικογένεια θύματα.

Στο πλευρό των δύο γονιών στέκεται και ο δήμαρχος Ελασσόνας επισημαίνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν και την ανάγκη ενίσχυσης του τομέα του ΕΚΑΒ.

 «Δώσαμε μια υπόσχεση στο παιδί μας»

«Όσο περιμέναμε το ΕΚΑΒ, είχε ήδη φθάσει η Αστυνομία. Περαστικοί που βρέθηκαν στο σημείο του ατυχήματος έπαιρναν τηλέφωνο ξανά και ξανά και ούρλιαζαν "έχουμε μωρό στο δρόμο". Το ασθενοφόρο δεν είχε έρθει» είπε η κ. Παναγιώτα στην κάμερα της εκπομπής.

«Δώσαμε μια υπόσχεση στο παιδί μας. Να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να έρθει έστω και ένα ασθενοφόρο με πλήρωμα στην Ελασσόνα» δήλωσε συγκλονισμένος από την απώλεια του παιδιού του ο κ. Τηλέμαχος.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Λάρισας επικοινώνησε με τις «Αλήθειες με τη Ζήνα» και υποστήριξε πως το ασθενοφόρο χρειάστηκε 15 λεπτά για να φθάσει στο σημείο του ατυχήματος προσθέτοντας πως το μωρό ήταν ήδη χωρίς σφυγμό.

Πάντως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ μιλούν για την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό και υποδομές.

Πηγή: star.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.