Ανασύρθηκαν 7 απανθρακωμένες σοροί από το βαγόνι του εστιατορίου

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, οι ενέργειες των διασωστικών ομάδων επικεντρώνονται στο βαγόνι-εστιατόριο. Από το συγκεκριμένο βαγόνι ανασύρθηκαν 7 απανθρακωμένες σοροί.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός είναι 46.

Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού ενώ η επιχείρηση για όλη την αμαξοστοιχία θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο.

Αρτοποιός: Δύσκολη η επιχείρηση στο 2ο βαγόνι - Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε κακή κατάσταση
Η επόμενη μέρα στα Τέμπη γεννά ερωτήματα για τα λάθη της τραγωδίας, την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν το σκληρό έργο τους. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρει: «Βλέπουμε ότι εκεί υπάρχουν άτομα. Δυστυχώς, είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της σύγκρουσης. Έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους και γίνεται επιχείρηση ανάσυρσής τους. Εκεί βρίσκονται πολλοί άνθρωποι», τόνισε.

«Είναι μια δύσκολη επιχείρηση που θα έχει συνέχεια, γιατί θα πρέπει να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρτοποιός αδυνατώντας, όπως είπε, να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο βαγόνι, στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες.

«Για κάποιο λόγο, άγνωστο ακόμα, παρουσιάστηκε πολύ μεγάλο πυροθερμικό φορτίο και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εκεί. Θα έχουμε νέα δεδομένα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Πηγή: newsbomb.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.