Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τσαριτσάνη

Ο Δήμος Ελασσόνας τιμά τη μνήμη του μεγάλου διδασκάλου του γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του «εξ Οικονόμων», με τέλεση μνημοσύνου την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τσαριτσάνη.

Θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνα. 

Οι ακολουθίες θα τελεστούν σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα: 

7:00-10:30 π.μ. Όρθρος καὶ Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος και Τσαριτσάνης κ.κ. Χαρίτωνος. Λιτανεία των Ιερών Εικόνων και το μνημόσυνο των Ρωγών Ιωσήφ και Κων/νου Οικονόμου.

10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος και Τσαριτσάνης κ.κ. Χαρίτωνος.

10:45 π.μ. Ομιλία για την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Οικονόμου του «εξ Οικονόμων», από την κα Ζωή Φτίκα, Γενική Διευθύντρια δασών  Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας της Επιθεώρησης Εφαρμογής δασικής πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

6:00 μ.μ.  Υποδοχή της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ολυμπιωτίσσης στα προπύλαια του Ναού και ο Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος και Τσαριτσάνης  κ.κ. Χαρίτωνος.

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.