Χρήστος Καπετάνος στην εκδήλωση του ΣΘΕΒ: «Η ανάπτυξη του νομού μας θα συμβάλει στην οικονομική πρόοδο της χώρας μας»

 «Ζητούμενο για το νομό μας είναι η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και τελικά η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Μέσω του ευ επιχειρείν θα τονωθεί η αγορά, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα μειωθεί η ανεργία.»

Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ανοιχτή συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στη συνεδρίαση. Επιπλέον, συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΘΕΒ , Γιώργο Ρουπακιά για την διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, με κύριο στόχο τη διάχυση της γνώσης από τους πλέον αρμόδιους για την πορεία της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία αλλά και για τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες  που παρουσιάζονται στον κόσμο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, η οποία είναι το «στοίχημα» των επόμενων χρόνων.

Τέλος, ο κ. Καπετάνος είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία επί μακρόν με τον προσωπικό του φίλο, πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών , Μιχάλη Αργυρού, ο οποίος ήταν επίσης εισηγητής στην εκδήλωση. Επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν η περαιτέρω στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη, η οποία τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ελληνική οικονομία και πρόοδο.

«Με αργά αλλά σταθερά βήματα και ειδικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η χώρα μας έχει καταστεί από τις πιο ανταγωνιστικές στην Ευρώπη, με γοργούς  ρυθμούς ανάπτυξης και ρεκόρ επενδύσεων. Στόχος είναι να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας μας. Η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες και η δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων, μέσω αξιοποίησης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ αλλά και άλλων ευρωπαϊκών πόρων θα καταστήσουν το νομό μας πρωταγωνιστή στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και εν γένει στη μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε, κλείνοντας, ο Χρήστος Καπετάνος.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.