Κινητοποιήσεις των κατοίκων της Δεσκάτης για το Κέντρο Υγείας

 Το δικαίωμα στην υγεία διεκδικούν οι κάτοικοι της Δεσκάτης Γρεβενών αλλά και των όμορων Δήμων, που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας που βρίσκεται στην έδρα του ομώνυμου Δήμου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης λειτουργεί με δανεικό ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ, καθώς το μοναδικό που διέθετε η περιοχή βρίσκεται στο συνεργείο, αλλά και με δύο παθολόγους γιατρούς και χωρίς παιδίατρο από τον περασμένο Αύγουστο, και με βασικές ειδικότητες να λείπουν.

Έτσι, το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι της Κυριακή προχώρησαν σε διαμαρτυρία δηλώνοντας την αγανάκτησή τους για τραγικές ελλείψεις, όπως τόνισαν, δηλώνοντας πως δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να προσεγγίσουν την δευτεροβάθμια μονάδα υγείας οι κάτοικοι της περιοχής, απαιτείται τουλάχιστον 1 ώρα, κινούνται σε επαρχιακό ορεινό επαρχιακό δίκτυο και σε πολλές των περιπτώσεων, ο χρόνος έχει αποβεί μοιραίος για την ζωή συμπολιτών τους.

Το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης δέχεται ασθενείς από 3 περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Κοζάνης και Λάρισας. Μιλώντας στη ΕΡΤ ο δήμαρχος Δεσκάτης, Δημήτριος Κορδίλας, έκανε λόγο για τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του.

Σε ψήφισμα μάλιστα του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν από το Υπουργείο Υγείας και τους αρμοδίους να καλυφθούν όλα τα κενά των οργανικών θέσεων καθώς από τους 11 γιατρούς καλύπτονται μόνο 2, ενώ ζητούν σύγχρονο καινούργιο ασθενοφόρο που δεν υπάρχει. Ο Δήμαρχος τονίζει δε να δοθούν επιπρόσθετα κίνητρα στους γιατρούς να αποδεχτούν τις θέσεις μιας και προκηρύξεις βαίνουν άγονες. Οι κάτοικοι από την πλευρά τους και κυρίως οι γονείς ζητούν άμεσα να δοθούν λύσεις.

Πηγή: tvxs.gr | Φώτο: elassona884.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.