Η μπίλια έκατσε… στο «Χ» στο παιχνίδι Ιπποκράτης - Ακαδημία Ελασσόνας

 Σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, Ιπποκράτης και Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελασσόνας, αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, παιχνίδι με το οποίο και άνοιξε η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ΕΠΣΛ.

Αποτέλεσμα που διατηρεί τους «κιτρινόμαυρους» του Γιώργου Κοτσιανούλη στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά και το συγκρότημα του Στέλιου Μπαχτσιβάνου σταθερά στην πρώτη τετράδα.

Όσο για το παιχνίδι που έλαβε χώρα στο «Γ΄Μητσιμπόνας», μπορεί να υστέρησε σε θέαμα και ποιότητα (και πώς να συμβεί σε αυτό στον τραγικό αγωνιστικό αυτόν χώρο!) αλλά είχε σασπένς, δυνατές προσωπικές μονομαχίες, δύο γκολ, μια αποβολή και ένα χαμένο πέναλτι στο 94΄από πλευράς γηπεδούχων.

Προβάδισμα με Παλάσκα…

Η λαρισινή ομάδα που παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες, ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και φλέρταρε σε τρεις περιπτώσεις με το γκολ αλλά οι Ζυγούρης (3΄, 25΄) και Μπάσιος (39΄) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κατωτικίδη.

Τελικά αυτοί που βρήκαν το γκολ στο 41΄ήταν οι Ελασσονίτες, με τον συνήθη ύποπτο, Θανάση Παλάσκα ο οποίος αξιοποίησε την άψογη μεταβίβαση του Νούλα και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.

Η αγωνία «χτύπησε» κόκκινο!!!

Στην επανάληψη οι «κιτρινόμαυροι» ανασυντάχθηκαν και έψαξαν το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης, μένοντας μάλιστα με παίκτη λιγότερο στο 55΄καθώς αποβλήθηκε ο Μήτρος Κ. γιατί απώθησε τον Μπακογλίδη.

Από τη μεριά τους οι Ελασσονίτες προσπάθησαν να διαφυλάξουν καλά τα νώτα τους και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις απείλησαν και με ένα δεύτερο τέρμα αλλά Μπαρδανίκας (59΄) και Κατσιγιάννης (61΄) δεν βρήκαν στόχο.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι «οπλισμένοι» με πάθος και ψυχή, ανέβαζαν στροφές και τελικά λυτρώθηκαν στο 83΄ με την ωραία κεφαλιά του συγκλονιστικού Γιάννη Κίτσα φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1).

Τα τελευταία λεπτά ήταν άκρως δραματικά, με το ματς να γίνεται «ροντέο» και τον Ιπποκράτη να φτάνει μια ανάσα από τη μεγάλη ανατροπή στο 94΄αλλά ο Ζυγούρης έστειλε τη μπάλα άουτ από την άσπρη βούλα, πέναλτι που κέρδισε ο Κίτσας από τον Δερβένη με 1-1 να είναι και το τελικό σκορ.

Η διαιτησία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Χρήστου Νίτσα, αν και οι γηπεδούχοι εξέφρασαν παράπονα, ζητώντας μάλιστα δύο πέναλτι τόσο στο 47΄σε διεκδίκηση της μπάλας του Φραχόλι Ο. από τον Αβέλλα, όσο και στο 78΄με τον Μήτρο Χ. αυτή τη φορά αλλά ο ίδιος ήταν κοντά στις φάσεις και έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Καλοί και οι δύο βοηθοί κ.κ. Μίχος και Τζιμούρτος.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Γ. Κοτσιανούλης-Θ. Μπαλωτής): Κοτσιανούλης, Μήτρος Κ., Κουκλωμένος, Κίτσας, Κουρούκας, Κωστάκης, Φραχόλι Ο., Μπάσιος (62΄Γκόνας), Μήτρος Χ., Ζυγούρης, Φραχόλι Φ. (51΄Βούγιας).

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Σ. Μπαχτσιβάνος): Κατωτικίδης, Μπαρδανίκας, Μπακογλίδης, Αβέλλας, Κατσαντώνης, Τζόκολα, Νούλας, Μουλτσιάς, Κατσιγιάννης (67΄Δερβένης), Στούπας (86΄Σδάνης), Παλάσκας.

 

Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ 
Πηγή: larisagoal.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.