Μ.Χαρακόπουλος: Η πρωτογενής παραγωγή βασική συνιστώσα της τοπικής μας οικονομίας

«Το αποτύπωμα της Agrothessally για την πόλη της Λάρισας όσο και για τον ευρύτερο θεσσαλικό χώρο είναι αναμφίβολα σημαντικό. Η επιτυχία της 13ης Έκθεσης επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί βασική συνιστώσα της τοπικής μας οικονομίας, καθώς οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και μια πλειάδα επιχειρήσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο, συνιστούν ένα δυναμικό δίκτυο που αναπτύσσεται συνεχώς. Χαίρομαι γιατί αποκομίζω την εικόνα ενός δυναμισμού που εκπέμπει ο πρωτογενής τομέας. Και πιστεύω ότι η Πολιτεία θα πρέπει να δείχνει έμπρακτα, σταθερά και σθεναρά την συμπαράστασή της στην αγροτική ανάπτυξη, στον εκσυγχρονισμό της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της νέας ΚΑΠ». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στην 13η Agrothessaly, την Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη Λάρισα.

 

Ο Θεσσαλός πολιτικός κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στην έκθεση συναντήθηκε και συνομίλησε με φίλους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην έκθεση για να δουν εξοπλισμό για την εργασία τους. Όπως επεσήμαναν, τα αναπτυξιακά προγράμματα για την πρωτογενή παραγωγή, όπως τα σχέδια βελτίωσης, αποτελούν βασικό κίνητρο για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στις αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και θα πρέπει να συνεχιστεί η γενναία χρηματοδότησή τους. Ταυτόχρονα, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες δημόσιων και ιδιωτικών  φορέων για τα χρηματοδοτικά προγράμματα και τις δράσεις που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων οφείλουν να ενταθούν και να γίνουν πιο ξεκάθαρες λόγω της νέας ΚΑΠ που ισχύει από την αρχή του έτους. 

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να συνομιλήσει με κατασκευαστές-αντιπροσώπους αγροτικού εξοπλισμού, επαγγελματίες που διακρίνονται χρόνια στον αγροτικό τομέα, καθώς και με επιστήμονες, γεωτεχνικούς που στελεχώνουν τους φορείς και ασχολούνται με τις δράσεις που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη και πώς αυτές μπορούν να βελτιωθούν στην πράξη.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.