Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Σε μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας.

Τους υποψηφίους παρουσίασε ο Αλέξης Ζορμπάς, γραμματέας της ΤΕ Λάρισας και μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από το Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας και εκ νέου υποψήφιο, το Ρίζο Μαρούδα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή επικρατείας του Κόμματος και από τους υποψήφιους βουλευτές Αντρέα Φώσκολο, Μαρία Κωστή.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και η Γεωργία Παπαδάμου, διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ), πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ και ειδικευόμενων ιατρών του ΠΓΝΛ.

Ο Αλέξης Ζορμπάς, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Θέτουμε στο επίκεντρο το βασικό, δίλημμα των εκλογών δηλαδή: το πόσο πιο ενισχυμένο θα βγει το ΚΚΕ απέναντι σε όλους αυτούς τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, το ΜΕΡΑ25 και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που ανεξάρτητα από επί μέρους διαφοροποιήσεις κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με τη μία ή την άλλη χιλιοδοκιμασμένη συνταγή. Ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος

Η “σταθερότητα” που λέει η ΝΔ είναι αυτή που οδηγεί στην “αστάθεια” και τα εκρηκτικά προβλήματα για τον λαό, µε τον μισθό να τελειώνει στις 15 του μήνα, µε την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια µε το εισόδημα του αγρότη και του επαγγελματία να εξανεμίζεται σε πρώτες ύλες κλπ. Η “σταθερότητα” των εκάστοτε οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, όπου “τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται…”, αφού στο όνοµα της συνεχίζεται η αντιλαϊκή επίθεση.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ λέει “προοδευτική κυβέρνηση”. Όµως: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπηρετήσει την αντιλαϊκή σταθερότητα ως κυβέρνηση. Έχει βάλει πλάτη στη ΝΔ

ψηφίζοντας το 50% των νομοσχεδίων της. Η συνταγή κάθε επόμενου κυβερνητικού προγράμματος έχει τα ίδια συστατικά: Τις δεσμεύσεις στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που προκαλούν ασφυξία στη ζωή του λαού. Υπόσχονται στον λαό ότι θα συνεχίζει να πληρώνει αλλά από άλλη τσέπη…

Ο λαός της πόλης μας έχει συγκεντρώσει σημαντική πείρα και δεν θα τσιμπήσει σε όλα αυτά τα ψευτοδιλήματα και τις δήθεν διαχωριστικών γραμμών που επιδιώξουν να αποκρύψουν ότι η πολιτική τους είναι το ίδιο αντιλαϊκή.

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι εκεί που πρέπει: Στους νέους µεγάλους αγώνες για να βάλουµε φρένο στα χειρότερα διεκδικώντας ό,τι αξίζει σήµερα στον λαό και τα παιδιά του.

Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο µεγάλες δυσκολίες θα έχει η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση!

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να μην έχει δεσμεύσεις απέναντι στην αστική τάξη, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Γι’ αυτό είναι αξιόπιστο, μαχητικό, μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας.

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής”, για να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, να ζήσει σύμφωνα µε τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής”.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας

1. Αβρανάς Δημήτρης, 41 ετών, γεννήθηκε στη Λάρισα και κατοικεί στην Ελασσόνα, είναι αυτοαπασχολούμενος οδοντίατρος και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Γραμματέας της Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ. Από το 2010 είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ελασσόνας, μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Σπούδασε στην Οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΑΠΘ). Από φοιτητής είναι οργανωμένος στην ΚΝΕ και δραστήριος στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας στο δέκαθλο στις κατηγορίες των εφήβων και των νέων.

2. Αθανασιάδης Αθανάσιος, 63 ετών, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κατοικεί στο Μελισσοχώρι Λάρισας. Ήταν υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη Θεσσαλία στις Περιφερειακές εκλογές του 2019.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Είναι πλέον συνταξιούχος γιατρός – ογκολόγος. Διατέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής διευθυντής του τμήματος Παθολογική Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μέχρι τον Δεκέμβρη του 2022. Συμμετείχε επί σειρά ετών στην κλινική έρευνα στην Ογκολογία, συμβάλλοντας ως συγγραφέας στη δημοσίευση δεκάδων επιστημονικών εργασιών σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά. Παράλληλα, είναι μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε), πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO), μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), της Ελληνικής Εταιρείας Γηριατρικής Ογκολογίας, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιστορίας της Ογκολογίας. Διατέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.) από το 2019 έως τον Δεκέμβρη του 2022 με τα ψηφοδέλτια της ΔΗ.ΠΑ.Κ. Ιατρών και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον Σοσιαλισμό».

3. Καζαντζίδης Περικλής, 59 ετών, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Από μαθητής οργανωμένος στην ΚΝΕ όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στους μαθητικούς αγώνες της Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στο ΤΕΙ Δασοπονίας στην Καρδίτσα όπου και συνέχισε στην συνδικαλιστική του δράση και διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών.

Από το 1995 διατηρεί εμπορικό κατάστημα στη Λάρισα, όπου συνεχίζει την δράση του στο κίνημα των αυτοαπασχολουμένων.Είναι αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπόρων Θεσσαλίας τα τελευταία 25 χρόνια.

4. Καρυώτη Κική, 40 ετών, είναι φιλόλογος, εκπαιδευτικός, εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Λάρισα, είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Είναι από μαθήτρια οργανωμένη στην ΚΝΕ, και δραστήρια στο μαθητικό και στο φοιτητικό κίνημα. Είναι μέλος του σωματείου ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Θεσσαλίας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης γονέων και κηδεμόνων μαθητών δήμου Λάρισας και μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

5. Κωστή Μαρία, 64 ετών,είναι συνταξιούχος τραπεζικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Γόννους και κατοικεί στη Λάρισα και στους Γόννους. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο ΠΑ.ΜΑΚ. και είναι παντρεμένη με δύο μεγάλα παιδιά.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Στις δημοτικές εκλογές του 2019, ήταν υποψήφια δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Τεμπών, έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος και είναι έκτοτε επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών.

6. Λαμπρούλης Γιώργος, 58 ετών, είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, εκλεγμένος Βουλευτής του ΚΚΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από το 2012 και αντιπρόεδρος της Βουλής. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας από 2002 έως 2015 και μέλος του ΔΣ της Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας. Επίσης υπήρξε δραστήριο μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.) και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), καθώς επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας. Ενώ είναι μέλος

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Γεννήθηκε στη Λάρισα όπου και κατοικεί. Είναι Γιατρός πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας καιπατέρας ενός ενήλικου παιδιού.

7. Μπαρμπούτη Μαρία, 48 ετών, γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα, είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.Εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενη στον κλάδο της εστίασης.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Από μικρή ηλικία δρα οργανωμένα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του Κόμματος. Το 1992 εκλέχτηκε γραμματέας της Οργάνωσης Λάρισας της ΚΝΕ σε ηλικία 17 ετών, στα δύσκολα χρόνια ανασυγκρότησης της ΚΝΕ και του Κόμματος.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού από το 2011 έως το 2015. Ενώ είναιεκλεγμένη στα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων του 30ου Δημοτικού και του 1ου γυμνασίου.

8. Σκόκας Γιάννης, 48 ετών,γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δήμητρα Αγιάς, είναι εργαζόμενος Ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Είναι Πρόεδρος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας από το 2019, της οποίας είναι μέλος από το 2008. Παλαιότερα υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας. Ενώ ως φοιτητής υπήρξε ιδρυτικό μέλος των συλλόγων σπουδαστών ιδιωτικώνσχολών Αθήνας.

Παράλληλα, είναι μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δήμητρας από το 2005.

9. Τσιάτσιου Αγγελική, 27 χρονών, Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι Απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Είναι τελειόφοιτη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με προβλήματα προφορικού και γραπτού λόγου».

Εργάζεται στην εστίαση και είναι μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Λάρισας.

Είναι στέλεχος της ΚΝΕ από τα μαθητικά της χρόνια, με συμμετοχή στο μαθητικό και στο φοιτητικό κίνημα. Τώρα είναι μέλος του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

10. Τσικριτσής Στέλιος, 34 ετών, γεννήθηκε στον Τύρναβο από πατέρα αγρότη και μητέρα Ιδιωτική Υπάλληλο. Μεγάλωσε και κατοικεί στον Τύρναβο. Είναι αυτοαπασχολούμενος αγρότης.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Το 2010 σε ηλικία 22 χρόνων ήταν υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Τυρνάβου, ενώ το 2014 εκλέχθηκε τοπικός Σύμβουλος. Επίσης, το 2019 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Τυρνάβου. Παράλληλα, ήταν υποψήφιος Βουλευτής στον νομό Λάρισας το 2015 όπως και το 2019.

Είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και Γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

11. Φώσκολος Ανδρέας, 45 ετών, Επίκουρος Καθηγητής Αγελαδοτροφίας με έμφαση στην περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ν. Λάρισας του ΚΚΕ

Γεννήθηκε στον Πειραιά όπου και έζησε μέχρι το 1997, όποτε και μετακόμισε στη Λάρισα για σπουδές στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Wageningen στην Ολλανδίας, στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης στην Ισπανία, ενώ εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ, ενώ μέχρι το 2019 εργάζονταν στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον Οκτώβριο του 2019, είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας-Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων.

Στα φοιτητικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΚΝΕ και συμμετείχε στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Πηγή: ertnews.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.