Στέλλα Μπίζιου: Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία, αξίες διαχρονικές και πάντα επίκαιρες, σφραγισμένες από τον αγώνα και τις θυσίες των προγόνων μας.

 Το δικό της μήνυμα έστειλε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με αφορμή την 202η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

«Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα συγκίνησης και περηφάνειας για τους απανταχού Έλληνες. Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας που με αυταπάρνηση και πάθος αγωνίστηκαν για την απομάκρυνση του ξένου κατακτητή και τη δημιουργία ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους και αποτελούν μέχρι σήμερα παράδειγμα και οδηγό για όλα τα έθνη που αγωνίζονται για την ελευθερία τους.

Η Εθνική μας Παλιγγενεσία, μας θυμίζει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για τους Έλληνες όταν υπάρχει όραμα, αταλάντευτη θέληση και εθνική ομοψυχία. Η Εθνική μας Επανάσταση είναι η ρίζα του σύγχρονου κράτους μας και συνάμα η πυξίδα για το μέλλον μας, γιατί η υπεράσπιση των ιδανικών της πατρίδας, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας είναι διαχρονική επιταγή και καθήκον για μας τους Έλληνες. Όσο οι Έλληνες κρατάμε ζωντανούς στη συλλογική μας συνείδηση τους ήρωες της Επανάστασης και εμπνεόμαστε από την αγωνιστικότητα και τη θυσία τους, θα είμαστε σε θέση να ορίζουμε τη μοίρα μας και να παραμένουμε ισχυροί ενάντια σε κάθε αντιξοότητα, σε κάθε πρόκληση.

Οι πρόγονοί μας επέλεξαν την 25η Μαρτίου ως αφετηρία της Επανάστασης, γιατί σήμερα η ορθόδοξη πίστη μας, γιορτάζει το χαρμόσυνο γεγονός της αναγγελίας της επικείμενης Γέννησης του Ιησού, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες Χρόνια Πολλά!».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.