Κέλλας από Κρανιά: «Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας»

 «Στον Νομό μας χτυπάει η “καρδιά” του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, των ανθρώπων της δουλειάς, του μόχθου, των αξιών και της παράδοσης. Η Ελασσόνα αποτελεί ονομαστή και ιστορική Επαρχία των ορεινών όγκων της πατρίδας μας και η Κρανιά συνιστά ένα “διαμάντι” της περιοχής.

Εργαζόμαστε αδιάλειπτα για το “αύριο” του Νομού μας, με πρόγραμμα και δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από την Κρανιά Ελασσόνας, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και συνομίλησε με πολίτες.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συζητώντας θέματα που αφορούν τον κτηνοτροφικό και τον αγροτικό κόσμο, αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας:

«Τιμούμε τη διαχρονική προσφορά των ανθρώπων της περιφέρειας στην ανάπτυξη της χώρας. Η κυβέρνηση έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις απέναντι στους κτηνοτρόφους, είτε με την πάταξη των “ελληνοποιήσεων”, είτε με ελέγχους και αυστηρά πρόστιμα, μέσω των οποίων βάλαμε τέλος στα “βαφτίσια” γάλακτος, τυροκομικών και κρέατος και προστατεύσαμε την παραγωγή και τη θέση των ελληνικών προϊόντων στην αγορά. 

Αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά τη διεθνή οικονομική κρίση και την εισαγόμενη ακρίβεια, έχοντας επιδοτήσει τους κτηνοτρόφους μας με 89 εκατ. €, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος των ζωοτροφών. Έχουμε υπαγάγει τις ζωοτροφές, όπως και τα λιπάσματα, στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, ενώ εντάξαμε την κτηνοτροφία στο πρόγραμμα βιολογικής παραγωγής ύψους 705 εκατ. €».

Προστασία των λαϊκών αγορών

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κατά την παραμονή του στην Κρανιά, επισκέφθηκε την τοπική λαϊκή αγορά, όπου μίλησε με παραγωγούς και εμπόρους. Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση προστάτευσε τις λαϊκές αγορές και εξυγίανε τη λειτουργία τους, θωρακίζοντας τους επαγγελματίες και στηρίζοντας έναν θεσμό, που είναι άμεσα συνυφασμένος με την ποιότητα των προϊόντων και την προσιτότητα των τιμών. 

Ο Λαρισαίος βουλευτής, αποχωρώντας από την Κρανιά, δήλωσε:

«Κάθε φορά, που βρίσκομαι στην Κρανιά, είμαι μεταξύ φίλων, με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη και τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον του τόπου μας. Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες συνιστούν πυλώνα για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της περιφέρειας και η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται πάντα δίπλα τους. Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση είναι συνεπής σε όσα είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Παρά τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και των κρίσεων που ακολούθησαν, πετύχαμε να μειώσουμε φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη, λαμβάνοντας, παράλληλα, μέτρα βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι, στις εθνικές εκλογές του Μαΐου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα δώσουν ισχυρή εντολή, ώστε να μπορέσουμε να εργαστούμε απρόσκοπτα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας». 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.