Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη θα πραγματοποιήσουν σήμερα Σάββατο 4 Μαρτίου στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας πολιτιστικοί σύλλογοι, αγροτικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων, σωματεία οικοδόμων-τυροκόμων.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους επισημαίνονται τα εξής:

“ΟΡΓΗ, ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΔΕ ΞΕΧΝΩ, ΤΕΜΠΗ, ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ- ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ….

Με αυτά τα συνθήματα διαδήλωσαν σήμερα σε πόλεις όλης της χώρας για το τραγικό δυστύχημα, αυτό το έγκλημα, που συνέβη στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες ανάμεσά τους πολλά παιδιά, φοιτητές…

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε να γίνουν γρήγορα καλά οι τραυματίες.

Σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να ήταν ο καθένας και η καθεμία από εμάς, από τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Μόνο οργή και θλίψη αισθανόμαστε για τους δεκάδες νεκρούς, τις οικογένειές τους.

Ακόμα μια φορά, φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές μας δεν μετράνε καθόλου μπροστά στα κέρδη των εταιριών, τα κόστη που υπολογίζουν οι κυβερνήσεις και το κράτος.

Διαβάζουμε τα λόγια των εργαζόμενων του χώρου που εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσαν ότι πρέπει να γίνει κάτι για να μην υπάρξει ατύχημα αλλά – όπως πάντα- οι κυβερνήσεις, το κράτος και οι εταιρείες δεν έδωσαν ούτε ευρώ για την ασφάλεια στις λειτουργίες και τις υποδομές των μετακινήσεων!

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. Στα θύματα, στις οικογένειές τους, σε όλους μας. Αυτές τις μέρες να μην σωπάσουμε. Αντίθετα, να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται:

Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα.

Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ”.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.